Lacu Dulce rămâne fără asfalt! O altă societate care ne trage țeapă!

Hidro Salt B 92 este o altă societate care consideră că poate să-și bată joc de brăileni. Firma a câștigat licitația pentru astfaltarea a aproximativ 10 km de drum, în cartierul Lacu Dulce, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018

 

În acest proiect era inclusă și strada Deltei, cea care face legătura între Șoseaua Națională Veche și Șoseaua Râmnicu Sărat, o rută importantă, care ar putea degreva traficul rutier din marile intersecții de pe Dorobanți.

Se pare că societatea, abonată la bani publici este recunoscută ca fiind un ”jăpcar patentat, din cauza căruia mulți edili locali au fost călcați de procurorii DNA”, după cum scrie presa din Buzău.

La Brăila, obiectivul de investiţii are în vedere modernizarea străzilor, asigurând cerinţele necesare pentru îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi confort ale traficului rutier şi pietonal, modernizarea părţii carosabile, inclusiv borduri noi, amenajarea spaţiului verde, aducerea la cotă a gurilor de scurgere existente, înlocuirea gurilor de scurgere degradate, realizarea trotuarelor pietonale şi refacerea acestora, realizarea marcajelor rutiere şi semnalizarea rutieră finală. În total, 33 de străzi erau cuprinse în acest proiect.

Contactați telefonic, de către redactorii realitateadebrăila.net, reprezentanții societății Hidro Salt B 92, nu au vrut să dea declarații oficiale în legătură cu proiectele din Brăila.

 

 

Societatea Hidro Salt, din București, care a câștigat lucrările, nu dorește să lucreze acolo. Au fost transmise foarte multe notificări, există referatul dirigintelui de șantier, care confirmă faptul că nu s-a lucrat în zona respectivă. Am avut o întâlnire cu dânșii, acum două luni de zile, însă nu a fost o discuție foarte protocolară. Am solicitat rezilierea contractului(…)

Ne vom asuma orice risc, chiar dacă, de cele mai multe ori, riscul vine pe numele primarulu”, a declarat primarul Marian Dragomir.

La procedura de licitaţie, lansată în SEAP, s-au înregistrat 3 oferte, context în care de la o valoare estimată a contractului de 13,634 milioane lei, fără TVA, s-a ajuns la un preţ final de aproape 12,91 milioane lei, după aplicare criteriului de selecţie “preţul cel mai scăzut”.

Încă o dată se dovedesc lacunele din Legea achizițiilor publice, când adminstrațiile locale sunt obligate să aleagă cel mai mic preț, indiferent de istoricul negativ al societății care câștigă licitația.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.