Lansarea proiectului “La pas prin Bălțile Brăilei”

Asociația Culturală Cinefeel Brăila a lansat vineri, 8 aprilie, proiectului “La pas prin Bălțile Brăilei”, conceput ca un proiect de participare a tinerilor la viața democratică și finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+ . Proiectul se va derula în perioada aprilie 2022 – octombrie 2023 și se adresează în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani care locuiesc în localitățile aflate în vecinătatea Parcului Național Balta Mică a Brăilei. La lansarea au fost prezenți și elevi de la clasa de științele naturii de la Colegiul Gh. M. Murgoci, însoțiți de profesorii Olga Stroe și Romeo Mocanu.

După cum a precizat Dan Ciurea, reprezentantul Asociației Cinefeel, din fiecare comună selectată (respectiv Chiscani, Gropeni, Tichilești, Mărașu, Frecăței) vor participa câte 20 de tineri la care se vor adăuga alți 60 de tineri de la Colegiile Gh. M. Murgoci, N. Bălcescu și de la Liceul H. Darclee.

Proiectul propune diverse activități care urmăresc susținerea comunității locale în protejarea mediului înconjurător. Activitățile care se vor desfășura în cadrul acestui proiect sunt următoarele:
1. Lansarea proiectului (1 – 10 aprilie 2022).
2. Activități de informare a tinerilor cu privire la situația din Parcul Național Balta Mică a Brăilei (11 aprilie – 5 iunie 2022) – Împreună cu tinerii din proiect și cu un expert în domeniul mediului înconjurător vom realiza mai multe panouri de prezentare a importanței protejării mediului înconjurător. Aceste panouri vor fi prezente în școlile participante la proiect dar și în alte locații publice.
3. Activitățile care se desfășoară în perioada următoare (6 iunie – 18 septembrie 2022) implică proiecții de filme documentare pe faleza Dunării, în muzeele locale și alte locații din orașul Brăila. În aceeași perioadă tinerii vor participa la măsurători ale calității apei ghidați de un expert în domeniu.
4. Activități de colectare a deșeurilor și de curățare a malurilor Dunării (19 septembrie – 16 octombrie 2022).
5. Activități interactive de comunicare și reprezentare vizuală a problemelor de mediu (17 octombrie – 11 decembrie) – Jocuri de rol, ateliere de pictură, desen etc.
6. Realizarea unei expoziții cu lucrările create la atelierul de pictură și desen (12 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023).
7. Proiecție filme documentare despre mediu în școlile participante la proiect (9 ianuarie – 5 martie 2023).
8. Dezbateri la care vor fi invitate autorități locale, alte ONG-uri, firmele locale de salubrizare (6 martie – 2 aprilie 2023). Aceste dezbateri au rolul găsirii unor soluții la problemele de mediu locale.
9. Acțiuni de punere în practică a soluțiilor rezultate în urma dezbaterilor (3 aprilie – 28 mai 2023).
10. Ateliere de lucru în aer liber (29 mai – 18 septembrie 2023) – activități creative de reciclare textile, pet-uri, jucării și alte obiecte. Toate creațiile realizate de tineri în cadrul acestor ateliere vor participa la diverse expoziții.
11. Organizarea mai multor evenimente în care vom prezenta rezultatele proiectului și acțiunile care s-au realizat (19 septembrie – 1 noiembrie 2023).

La lansarea de astăzi a participat și Ionel Manolache, director al Parcului Național Balta Mică a Brăilei, care a prezentat participanților câteva detalii despre Insula Mică a Brăilei, precizând că aceasta este deschisă turiștilor, dar într-un număr limitate și doar în grupuri organizate. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.