Alianța USR PLUS a stabilit, miercuri, o serie de propuneri pentru conducerea agențiilor guvernamentale, dar și pentru secretarii de stat din cadrul guvernului. Printre cei care urmează să fie numiți în eșaloanele 2 și 3 din Guvern se află și președintele USR Brăila, Ionuț Cătălin Stancu.

Cătălin Stancu va fi numit președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.). Președintele A.A.A.S. este numit prin decizie a primului-ministru, iar funcția este asimilată funcției de secretar de stat.

Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară. În anul 2016 a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila.

Până acum, președinte al A.A.A.S. a fost liberalul Gheorghe Adrian Miuțescu, care a fost ales deputat de Argeș la alegerile din 6 decembrie 2020, după ce a mai deținut un mandat de deputat în mandatul 2004-2008.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S) este instituţia românească de referinţă în domeniul administrării/ vânzării acţiunilor statului şi al valorificării creanţelor. Autoritatea are atribuţii în domeniul administrării – privatizării, postprivatizării şi valorificării creanţelor, având, în prezent, 220 de angajaţi cu expertiză în zona juridică, insolvenţă, management şi analiză financiară.

Sursa: Realitatea de Braila