LPS Brăila campioană naționala la ONSS handbal fete liceu
LPS Brăila campioană naționala la ONSS handbal fete liceu

Astăzi dimineață, echipa de handbal a LPS Brăila a câștigat finala ONSS la fete nivel liceal. Echipa de la LPS Brăila a reușit un parcurs excelent, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri și a devenit campioană națională. Iasmina Ichim a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a turneului final. 

La turneul final de la Slatina au participat echipele campioane din județele: Brăila, Vâlcea, Iași, Baia Mare, Alba, Ploiești, Brașov și municipiul București. LPS Brăila a făcut parte din grupa B, alături de echipele din Brașov, Alba și Ploiești.

În primul meci, cu echipa Colegiului Național ”Mihai Viteazu” Ploiești, fetele pregătite de Eugen Jelesneac au câștigat cu 24-17 (11-9). Iulia Sava a fost golghetera echipei brăilene în acst meci, cu 8 goluri marcate.

În al doilea meci, cu LPS Fleșeru Sebeș – Alba, fetele de la Brăila s-au impus cu 33-25. Adelina Iordache a marcat 9 goluri, iar laura Surdu a marcat de 8 ori pentru LPS Brăila.

În ultimul meci din faza grupelor LPS Brăila a învins reprezentanta Brașovului cu 32-29 și s-a calificat în semifinală de pe locul 1 în grupa B.

În semifinală LPS Brăila a întâlnit pe CT Media București. fetele pregătite de Jelesneac au învins cu 25-20 (14-8) și s-a calificat în finală. Alexandra Oprea a marcat 7 goluri, iar Alexandra Vrabie a marcat 6 goluri în acest meci.

În finala de duminică dimineață, LPS Brăila a întâlnit echipa de la Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea pe care au învins-o cu 18-17 (9-10). Brăila a deschis scorul prin Ichim și s-au desprins apoi la 3-0 și 4-1. Vâlcencele au revenit și au trecut în avantaj, scor 5-7 în minutul 15. Brăila a marcat de trei ori la rând și a revenit la conducere, dar la pauză vâlcencele au condus cu un gol. În repriza a doua ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere pe tabela de marcaj.

Cu 20 de secunde înaintea finalului de meci Eugen Jelesneac a cerut un time-out inspirat pentru echipa brăileană, care avea atacul decisiv, la scorul de 17-17. Mingea a zburat de pe o extremă pe alta, pe traseul Vrabie- Ichim-Oprea -Sava și Diana Gașpar a marcat golul victoriei.

Pentru LPS Brăila au marcat în acest meci: Alexandra Vrabie – 2, Alexandra Oprea -2, Diana Gașpar -5, Iulia Sava -5 și Iasmina Ichim -4.

De remarcat că în acest ultim meci LPS Brăila a avut doar 7 jucătoare la dispoziție: Ana Maria Micu, Alexandra Vrabie, Andreea Surdu, Diana Gașpar, Iulia Sava, Alexandra Oprea și Iasmina Ichim.

Laura Surdu, Ioana Conțu, Alexandra Perianu și Adelina Iordache au plecat după meciul din semifinale pentru a fi prezente astăzi la derby-ul din campionatul național de junioare 2 cu CSM Galați.

Spre finalul meciului dintre Dunărea Brăila și Gloria Bistrița fetele au ajuns la Sala Polivalentă, unde au prezentat publicului medaliile câștigate. de precizat că majoritatea componentelor acestei echipe fac parte din lotul HC Dunărea Brăila Divizia A.

Articolul precedentBrăila a revenit după ce a fost condusă trei sferturi din meci și a învins cu 23-22
Articolul următorDeclarații Alina Vătu după victoria cu Gloria Bistrița