Lucian Duță, fost șef al CAS: „Plata spitalizării de către pacient este o aberație. Oamenii contribuie lunar la sănătate, statul e obligat să trateze pacienții”

Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate spune că este o aberație ca pacienții, nevaccinați, să-și plătească spitalizarea dacă fac Covid. Duță spune că toată lumea plătește în fiecare lună contribuțiile către sănătate, iar astfel statul român este obligat să trateze oamenii.

„Nici la ATI și nici în spital nu se plătește propriu zis cazarea, iar când s-a vorbit de costuri, au fost incluse tratamentele, resursele umane, de aceea este calcul pa zi de spitalizare. Costurile, mai ales dacă ne raportăm la medicamente eficiente, care nu există, sunt mari. Nu costă doar 4.000 de lei, sunt cazuri care pot ajunge la câteva mii de euro pe zie. O doză de anticorpi moniclonali costă 3.000 de euro. Este nevoie să aducem medicamnete, ajungem să face credit la bancă ca să putem trăi. Oamenii aflați în funcții își ascund mărșăvia că nu pot aduce medicmante prin astfel de atacuri la sistemul medical. Aberația că pacienții pot să își plătească spitalizarea dacă nu se vaccinează este venită dinspre unii care nu știu cum funcționează sistemul sanitar. Oamenii contribuie lunar la CAS, deci statul e obligat să îl trateze. Românii primesc servicii, cele mai eiftine și cele mai proaste din Europa. Nu se poate altfel, atâta timp cât costurile sunt foarte mari. Banii sunt din contribuțiile oamenilor. Se mai propagă o minciună, că a ajuns remdesivir. Acesta nu se mai folosește de ceva timp la traterea Covid”, a declarat Lucian Duță în emisiunea Culisele Statului Paralel.

CITEȘTE ȘI: Românii infectați cu Covid, dar nevaccinați, ar putea să-și plătească spitalizarea

CITEȘTE ȘI: Augustin Zegrean critică propunerea ca pacienții Covid, nevaccinați, să-și plătească spitalizarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.