Marți, 24 martie, în ajunul sărbătorii Buneivestiri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, au continuat activităţile de ajutoarea a persoanelor aflate în carantină instituţionalizată, desfăşurate de Arhiepsicopia Dunării de Jos prin protoieriile, parohiile şi mănăstirile eparhiei, la Centrul de carantină din Staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Măicuțele din cadrul Mănăstirii ”Sfântul Pantelimon” – Lacu Sărat, au pregătit pachete ce conţin cărţi de zidire sufletească şi materiale de igienă, cu care s-au deplasat la Centrul de carantină din Staţiunea Lacu Sărat, pentru a le oferi celor 117 persoane instituţionalizate.

Darurile au fost preluate de personalul desemnat pentru îngrijirea şi asigurarea condiţiilor de carantină, conform normelor legale în vigoare.

În această perioadă, persoanele aflate în carantină în judeţele Galaţi şi Brăila vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în funcţie de nevoi, şi alte ajutoare.

Mănăstirea Lacu-Sărat este cea mai nouă mănăstire din judeţul Brăila, care şi-a început activitatea la 27 iulie 1996, când Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie a bisericii.

În prezent, obştea mănăstirii ”Sfântul Pantelimon” – Lacu Sărat este formată din 7 măicuțe, stareţă fiind stavrofora Pantelimona Corjos.

Imagine