Mâine începe ediția a XII-a a Memorialului Maria Albuleț

Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, organizează tradiţionala competiție feminină de șah Memorial Maria Albuleţ. Competiția, care a ajuns la a XII-a ediţie, se va desfăşura la Brăila în perioada 1–10 octombrie 2019.

Și în acest an formula de disputare va fi de turneu open internațional feminin cu 9 runde, oferind posibilitatea obținerii de norme de Mare Maestră și de Maestră Internațională.

Turneul se adresează în special junioarelor din România, oferindu-le posibilitatea de a întâlni jucătoare titrate și de a obține norme de maestre sau de a câștiga puncte rating FIDE! Deși se joacă în sistem open, participantele trebuie să obțină acordul prealabil al FRȘah! Partidele se vor disputa la Casa Memorială Goangă.

Deschiderea festivă a turneului va avea loc miercuri, 2 octombrie, începând cu ora 15.00, la Casa ”Petre Ștefanescu Goanga”,  în prezenta reprezentanților Primăriei Municipiului Brăila și ai Federației Române de Șah. Prima rundă este programată tot joi, de la ora 16.00.

La turneu participă marile maestre internaționale: Elena-Luminița Cosma (România), Evgeniya Doluhanova (Ucraina), Svetlana Petrecko (Republica Moldova), Marina Makropoulou (Grecia).
La turneu vor participa și maestrele internaționale: Anastasiya Rakhmangulova (Ucraina), Andreea-Cristiana Navrotescu (Franța),
maestra F.I.D.E.(Federația Internațională de Șah), Andreea-Marioara Cosman și candidatele de maestre F.I.D.E.:Denisa-Andreea Bucur, Dariana-Gabriela Didiliuc, Maria Anghel și Lia-Alexandra Maria.

Director de turneu este maestrul F.I.D.E. Nicola Doroftei, iar arbitrajul va fi asigurat de arbitrul internațional Sebastian Volcinsche și arbitra anti-cheater Laura Doroftei.

După terminarea concursului se va disputa și ediția pentru copii a Memorialului, la o dată care va fi anunțată ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.