Măsuri luate în ședința CJSU pentru monitorizarea evoluției coronavirusului în Brăila

Având în vedere apariția unor noi cazuri de COVID -19 (coronavirus) pe teritoriul României, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc face câteva precizări după ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, desfășurată astăzi, la ora 11.00. 

Cu toate că situația de la nivelul județului Brăila nu este una îngrijorătoare, având 0 persoane în carantină și 137 în izolare voluntară la domiciliu, sub monitorizare medicală, astăzi, 5 martie a.c. , într-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au adoptat noi măsuri de prevenire și gestionare a situațiilor de risc. În cursul zilei de ieri, 4 persoane au ieșit din situația de monitorizare în care au fost timp de 14 zile de la sosirea în Brăila din zonele cu focare de Coronavirus.

”În ședința de astăzi a CJSU s-a constituit un grup de coordonare format din președinții și vicepreședinții CJSU și directori, șefi ai DSP, IPJ,IJJ,SPF, SAJ. S-a hotărât ca monitorizarea stării de sănătate a persoanelor izolate voluntar să fie asigurată de către medicii de familie ai acestora, sub coordonarea DSP, și de către personalul Direcției de Sănătate Publică în cazul celor neasigurați. Monitorizarea respectării recomandărilor medicale în cazul acestor persoane se va face de către reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei. Din păcate, pe raza județului Brăila, în municipiul Brăila, a fost deja sancționată, cu amendă de 10.000 de lei, o persoană care nu a respectat recomandările medicale privind izolarea. Pe această cale, facem din nou un apel către brăileni, de a respecta recomandările medicilor și autorităților”, a spus prefectul Cătălin Boboc.

Trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate. Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârstă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon +4021.320.20.20.

Rugăm cetățenii să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Guvernului României, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.