HC Dunărea Brăila joacă astăzi cu calificarea pe masă ultimul meci din grupa D a EHF European League, în compania rusoaicelor de la Kuban Krasnodar. Echipa din Brăila are 5 puncte după 5 etape, iar cele de la Kuban au un punct mai mult.

Echipa pregătită de Neven Hrupec a avut un start excelent în grupă, reușind să obțină o remiză în deplasarea de la Krasnodar, dar apoi a pierdut ambele jocuri cu Siofok. Rusoaicele de la Kuban, pregătite de celebrul antrenor Jevgenij Trefilov, au un punct în plus față de HC Dunărea Brăila, reușind o remiză în deplasare de la Siofok.

HC Dunărea Brăila are nevoie de victorie în meciul de astăzi, de la ora 15.00, pentru a se califica în sferturile de finală ale EHF European League, acolo unde ar urma să întâlnească pe Minaur Baia Mare, câștigătoarea grupei C. Pentru Kuban ar fi suficientă și o remiză pentru a se califica, având un punct mai mult decât echipa din Brăila după 5 etape. . 

Locul 1 în grupă este adjudecat deja de Siofok, care a acumulat 9 puncte după 5 etape și indiferent de rezultatul de astăzi cu Fleury vor termina grupa D pe locul 1.

Meciul dintre HC Dunărea și Kuban va fi arbitrat de cuplul Christidi Ioanna si Papamattheou Ioanna din Grecia, iar observatorul partidei va fi Vizitiu Nicolae din Republica Moldova. 

Sursa: Realitatea de Braila