Criza medicilor se adâncește, în special pe unitățile de primiri urgențe, iar la Brăila, uneori există un singur medic pe tură. Managerul Spitalului Județean de Urgență și președintele CJ Brăila încearcă să găsească medici și chiar să le ofere locuințe de serviciu, dar oamenii nu se înghesuie să ocupe posturile.

Blocul destinat medicilor care vin la Spitalul Județean de Urgență , care este situat vizavi de spital, are 31 de apartamente. dar 13 dintre ele sunt neocupate. Au fost și cazuri de medici care au venit, dar după o perioadă au ales să plece în alte spitale

„Deficitul este în mare în toate specialitățile. Avem în prezent un deficit mare pe radiologie, medicină internă, terapie și pe medicină de urgență. La UPU avem un normativ de 25 de medici și sunt doar 8. Vă dați seama că e nevoie de mult mai mulți. În mod normal, dimineața sunt 2 medici pe tură, unul pe resuscitare și unul pe urgențe medii și minore. Dar există și zile când e unul singur pentru că nu avem cum sa acoperim turele.”, a declarat Delia Raşnoveanu, manager Spitalul Judeţean Brăila.

Locuinţele decente și prețul mic al chiriei a reprezentat, pentru unii medici, a fost factorul principal în alegerea spitalului, dar nici așa medicii nu se înghesuie să aleagă Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDoar un egal obținut de HC Dunărea Brăila în deplasarea de la Măgura Cisnădie
Articolul următorAdrian Zuckerman, fost ambasador SUA în România, în dialog cu Bobby Păunescu: „România are un potențial enorm dar trebuie dezvoltat”