Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, declară că Ziua Tratatului de la Trianon, care este celebrată duminică, reprezintă una dintre cele mai importante pentru istoria României, deoarece prin acest tratat „românii au obţinut recunoaşterea internaţională a graniţelor pentru care au luptat cu eroism în Marele Război”.

„Astăzi celebrăm una din zilele importante ale istoriei României, ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obţinut recunoaşterea internaţională a graniţelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război. România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între graniţele aceluiaşi stat, iar un cuvânt de recunoştinţă trebuie rostit şi pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică”, a afirmat ministrul Culturii, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Romaşcanu ţine să îl felicite pe senatorul Titus Corlăţean pentru demersurile întreprinse, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, pentru adoptarea legii 256 din 2020 care a consfinţit Ziua Tratatului de la Trianon.

„Este important de spus că sărbătoarea de astăzi este doar pentru români şi istoria noastră şi deloc împotriva cuiva. Este încă un prilej binecuvântat de a ne ura La Mulţi Ani, România!”, a mai spus Lucian Romaşcanu.

Articolul precedentLotul naționalei României pentru meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile EURO 2024
Articolul următorExercițiul multinațional „Saber Guardian 23”, Ziua Distinșilor Vizitatori