Ministrul Daea s-a lăudat la Brăila cu înființarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea
Ministrul Daea s-a lăudat la Brăila cu înființarea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre înfiinţarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale, a declarat astăzi ministrul agriculturii Petre Daea, aflat într-o vizită de lucru în județul Brăila.

Ministrul agriculturii, Petre Daea a fost astăzi prezent la Brăila pentru a urmări starea lucrărilor la canalele și stațiile de irigații de pe Terasa Viziru.

Daea a vorbit despre necesitatea înființării Casei de Comerț Agroalimentar ”Unirea”, denumire ce marchează sărbătorirea celor 100 de ani de agricultură şi produse româneşti de înaltă calitate. Daea a spus că acest mecanism comercial va fi funcțional în perioada imediat următoare și va fi capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe.

Ministrul agriculturii a spus că Programul tomate este un succes și și-a atins scopul. Acesta a spus că în această perioadă au început depunerile cererilor pentru acordarea subvențiilor de 3000 de euro pentru o suprafață de 1000 de metri patrați, cu condiția să se realizeze o producție de minim 2 tone de roșii pe această suprafață.

Ministrul petre Daea a spus că în data de 5 martie a.c., Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Națională a României suma de 175,8 milioane euro, reprezentând rambursarea din Fondul European de Garantare Agricolă, sumelor utilizate de la bugetul de stat de către APIA în perioada 1 ianuarie 2019 – 31.01.2019 pentru acordarea schemelor de plăți directe corespunzătoare anului de cerere 2018.

Această sumă se alătură rambursărilor efectuate de către Comisia Europeană din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) în lunile ianuarie 2019 (807,5 milioane euro) și februarie 2019 (452,86 milioane euro), pentru plățile efectuate de către APIA în cadrul schemelor de plăți directe corespunzătoare anului de cerere 2018, dar și rambursării din luna februarie 2019 din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în suma de 297,87 milioane euro, pentru plățile efectuate de către AFIR în trimestrul al IV-lea al anului 2018.

Articolul precedentCondamnați pentru trafic de droguri și contrabandă, depistați de polițiști și încarcerați
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită de lucru la Brăila