Antoneta Ioniță: ”Ministrul Pintea descoperă abia după doi ani managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean”

”Ministrul Pintea descoperă abia după doi ani managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean”
”Ministrul Pintea descoperă abia după doi ani managementul defectuos din spitale, dar nu și pe cel din spitalul brăilean”

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a declarat recent că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a constatat abia după doi ani de mandat și după sumedenia de vizite electorale făcute în spitalele României, că managementul sanitar este unul defectuos, atât în ceea ce privește resursele umane, cât și cele financiare.

Parlamentarul brăilean, medic de profesie, a constatat că abia acum doamna ministru Pintea începe să vadă o realitate pe care românii, care se confruntă cu tot felul de crize, o reclamă de ani de zile.

Din păcate, doamna ministru a închis ochii la ceea ce se petrece la Spitalul Județean de Urgență Brăila, unde pacienții au venit de acasă cu medicamente și materiale sanitare, din cauza gestionării defectuoase a fondurilor. Doamna ministru a venit, a văzut, a făcut câteva fotografii, a dat câteva declarații și a plecat, iar managerul de la SJU Brăila, căruia i s-a cerut demisia în nenumărate rânduri, rămâne pe funcție, pentru că are carnetul de partid potrivit”, a declarat Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila.

Parlamentarul de Brăila spune că acum, în încercarea de a fugi de responsabilitate, ministrul Sorina Pintea propune un pact național pe sănătate.

Cu timpul pierdut, cu deciziile strâmbe, cu lipsa de viziune și de programe, cu disprețul față de pacienți, cu fățărnicia declarațiilor, cum rămâne? Doamna ministru ar vrea să ne facă pe toți părtași la acest joc politicianist, care a ignorat pacientul și nevoile lui, deși cei de la PSD au declarat, în mod ipocrit, că acesta s-ar afla în mijlocul sistemului. Doamna ministru a decapitat doar managerii de spitale care nu aveau carnet de PSD și a ignorat nereguli grave și deficiențe manageriale care au pus în pericol viața oamenilor, așa că propunerea unui pact pe sănătate este tardivă și lipsită de credibilitate! Nu ar aduce nicio reparație miilor de pacienți care au murit cu zile din cauza lipsei de personal, de medicamente, de materiale sanitare, de aparatură sau a infecțiilor nosocomiale din spitalele României!”, este de părere deputatul Antoneta Ioniță.

De altfel, Comisia Europeană, în cadrul ultimei analize semestriale realizate la Bruxelles privind Programul de Reformă a României pentru anul 2019, a constatat nivelul de finanțare redus a unităților sanitare din România, utilizarea ineficientă a resurselor publice și lipsa reformelor, migrația continuă a personalului medical și infrastructura precară, dar și faptul că persoanele care locuiesc în zonele rurale și grupurile vulnerabile au acces limitat la serviciile de asistență medicală.

Pe ansamblu, sănătatea românilor rămâne sub media Uniunii Europene, la aproape toți indicatorii, iar oficialii europeni atrag atenția că sistemul sanitar nu va fi capabil, în următorii ani, să facă față îmbătrânirii rapide a populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.