Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc a fost prezent astăzi la Brăila unde a vizitat șantierul de la Podul suspendat peste Dunăre. Ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanții constructorilor și cu autoritățile brăilene, apoi a mers și a vizitat șantierul. 

Întrebat dacă ministerul are în vedere și crearea unei infrastructuri rutiere și feroviare care să lege podul de celelalte zone ale țării, Cuc a spus că a lansat deja documentația pentru un proiect tehnic pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru a se merge într-un pachet mult mai rapid pentru drumurile expres Brăila – Tulcea, Buzău – Brăila și Focșani – Brăila – Galați, cu termen de depunere a ofertelor pentru elaborarea SF-urilor și PT-urilor, 6 mai 2019.

Cuc a spus că pentru Drumul Expres între Galați și Brăila se va da drumul la proiectare și execuție la jumătatea acestui an.

Întrebat despre finanțarea europeană a lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre dintre Brăila și Tulcea, Răzvan Cuc a spus:

Cred că avem nevoie de români adevărați care să fie la Bruxelles și nu de români care să boicoteze și să spună că românia nu îndeplinește anumite condiții ca să poată accesa fonduri europene. Guvernul PSD, încă din 2017, când eram ministru al transporturilor, și-a asumat scoaterea la licitație – și vorbesc de proiectare și execuție a Podului de la Brăila. Podul s-a scos în aprilie. În luna iulie s-au depus ofertele, iar în luna octombrie aveam deja evaluată oferta și în ianuarie am văzut că alții semnau contractul, fără să mai menționeze toate eforturile care s-au făcut până la acel moment, ca să ajungem în punctul acela cu Podul

Cuc a spus că în anul 2017, când a ajuns prima dată ministru al transporturilor, România nu avea nici un proiect de infrastructură mare, iar europenii au spus că ar fi probleme de trafic, că nu ar avea trafic obiectivele de infrastructură din România.

Eu cred că oportunitatea obiectivelor de investiții în România o stabilește Ministerul transporturilor și Guvernul României. În acest sens știu că au avut anumite reticențe vis-a-vis de traficul care ar exista pe anumite obiective, cum ar fi Podul de la Brăila, Centura la profil de autostradă a Bucureștiului” a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a spus că finanțarea nu este o problemă la Podul de la Brăila, care oricum a intrat în linie dreaptă și se va asigura fie din fonduri europene, fie din bugetul de stat.

 

 

 

Articolul precedentCircula cu 20 km/h peste viteza legală deși avea permisul suspendat
Articolul următorDouă firme au contestat contractul privind exproprierile din zona Podului de la Brăila