Neregulile, de la Muzeul Carol I, au încins spiritele în CJ! S.C.Iordache: ”Faptul că cineva și-a permis să supună la vot eliminarea unui consilier județean este un lucru penal”

 

Neregulile, de la Muzeul Brăilei Carol I, au ajuns din nou în atenția consilierilor. Liberalii au atras atenția asupra comportamentului pe care îl manifestă directorul instituției de cultură, Ionel Cândea. Din declarațiile consilierilor, se pare că în ultima ședință a Consiliului de Administrație, conducerea muzeului l-ar fi exclus, prin vot, pe consilierul județean liberal Ovidiu Nechita.

La Consiliul de Administrație de la Muzeul Brăilei au fost supuse mai multe proiecte pe ordinea de zi, printre care și unul prin care eu să fiu eliminat din Consiliul de Administrație, lucru care s-a supus la vot(…) după care domnul Cândea mi-a spus – sunteți eliminat, ieșiți din sală. Nu este Cândea SRL, vă mai spun încă o dată!”, a atras atenția consilierul liberal Ovidiu Nechita.

Atitudinea directorului Cândea nu a fost schimbată nici în fața președintelui și a celorlalți colegi consilieri. Acesta a refuzat să răspundă la intrebări cu privire la organigramă, personal angajat și mai mult, i-a adus jigniri , în plen, consilierului liberal Ovidiu Nechita.

Eu vreau să spun Consiliului Județean că domnul Nechita, de când a intrat în acest Consiliu de Administrație, la Muzeu, a avut o țintă fixă, politică, care pur și simplu mă umple de scârbă(…) Dumneavoastră sunteți un incompetent”, l-a acuzat directorul muzeului pe liberalul Ovidiu Nechita.

 

 

Tot în plenul ședinței, consilierul PND Ștefan Cătălin Iordache i-a atras atenția lui Ionel Cândea, asupra deciziilor pe care le ia în cadrul Consiliului de Administrație. Mai mult, Iordache a declarat că are filmări cu directorul muzeului, care în timpul programului ar frecventa ”cârciumi” din Brăila.

Aș vrea să-l rog frumos, în ciuda nenumăratelor titluri academice pe care le are, să se abțină de la orice comentariu, pentru că în Consiliul Județean vorbim când ni se dă cuvântul, iar domnului Cândea trebuie să-i dăm noi cuvântul, nu poate să și-l ia singur. Haideți să începem cu partea comică a situației, a spus domnul Cândea că el este tot timpul la program. NU! Eu l-am văzut și filmat în cârciumi. Împreună cu un alt coleg de-al nostru care este aici, în sală(…) Deci domnul Cândea, pe lângă faptul că bea în timpul programului, ceea ce mi se pare na… oamenii de cultură sunt mai boemi așa(…)

Faptul că cineva și-a permis să supună la vot eliminarea unui consilier județean, este un lucru penal(…) Domnul Cândea o fi om de cultură, dar am vazut oameni de cultură și la pârnaie. La nivelul la care scrie cărți acolo și cum și le aprobă între ei, poate să scrie și în pușcărie cărți că iese mai repede”, a declarat consilierul PND.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.