Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 9 cetăţeni străini, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila au efectuat la data de 29 septembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila și Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 9 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, toți bărbați, din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în țară.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au încetat dreptul de şedere pentru 7 cetățeni străini, fiindu-le emise decizii de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore, iar în cazul celorlalți 2 cetățeni străini cu ședere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

La ieșirea din țară pe numele celor 7 cetățeni străini a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor contina și în perioada următoare.

       

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentÎn luna septembrie, ITM Brăila a depistat 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, la 4 angajatori
Articolul următorLucian Bode, clarificări și acuzații grave în scandalul BMW-urilor pentru Poliție: Drulă a semnat caietul de sarcini. Se autodenunță?