În ultimele două zile numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut cu încă 7 persoane, ajungând la un total de 30 de la începutul pandemiei. Primele două cazuri la Brăila s-au înregistrat pe 15 martie, la două persoane intrate în țară pe 12 martie și care au intrat imediat în carantină. 

Brăila a ajuns pe 9 mai singurul județ din țară în care nu mai erau persoane internate cu noul coronavirus, având toți cei 22 de pacienți confirmați până la acea dată vindecați. Pe 15 mai, la două luni de la primele cazuri, a fost confirmat al 23-lea caz la Brăila, un CFR-ist din comuna Cireșu. Joi a mai fost confirmat un caz, al unui angajat al unei Direcții din cadrul Primăriei Brăila, iar vineri după amiază numărul cazurilor internate la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean, cu diagnostic de COVID-19, a  ajuns la 8. 

Conform informațiilor furnizate de prefectul Cătălin Boboc, din cele 8 persoane care sunt internate și confirmate pozitiv cu COVID-19, 5 sunt angajați ai Primăriei Brăila, unul este CFR-istul, iar alți doi sunt contacți ai acestuia din urmă.