Nici mutarea la Însurăței nu a adus punctele mult dorite pentru Dacia Unirea Brăila, care nu a reușit să obțină măcar un rezultat de egalitate în partida cu Politehnica Iași din etapa a 12-a a Ligii a 2-a. Mai mult, Brăila a ajuns la 8 înfrângeri consecutive fără gol marcat în Liga a 2-a, după înfrângerea cu 0-2 (0-1) în fața elevilor lui Costel Enache. Brăila a avut doar 6 jucători pe banca de rezerve. Lungu, Ioniță și taciuc au fost excluși din lot, iar Apostolache, accidentat și Paliu, suspendat.

Meciul a fost unul echilibrat, cu faze la ambele porți, dar cu o ușoară dominare teritorială a celor de la Iași. În minutul 4 Stănescu a șutat de la circa 22 de metri, ușor lateral stânga, dar șutul său a fost reținut fără emoții de Branză. În minutul 9 același Stănescu, vopsit blond, a șutat din poziție centrală, de la circa 22 de metri, puțin pe lângă bara din stânga. În minutul 18 Camara a rămas singur cu Duță, dar șutul său din care a fost deviat în corner de portarul Brăilei. Lovitura de la colț a fost executată de Cristea, pe bara a doua, Târsă a reluat spre poartă, iar Chatziterzoglu a împins-o în poartă din 1 metru, dar a fost semnalizat în offsaid și golul a fost anulat. În minutul 22 Onea a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri, dar Duță a respins în corner. În minutul 27 Stănescu a șutat din nou din afara careului, dar portarul Iașiului a reținut, pentru ca peste două minute Răducan să șuteze și el de la 17 metri, însă pe lângă poartă.

În minutul 38, după un aut de la margine din jumătatea de teren a oaspeților, Camara a câștigat un duel aerian cu Pătlăgică la mijlocul terenului, a trecut și de Apostol și a trimis în față pentru Robert Asăvoaei, care a pleacat dintr-o poziție suspectă de offside, a scăpat singur în partea stângă și a pătruns în careu de unde a șutat dee la 10 metri, pe colțul scurt și l-a învins pe portarul Duță, 0-1.

Repriza s-a încheiat după un șut al lui Stănescu, de la 18 metri, peste poarta lui Brânză, și unul a lui Chiorean peste poarta lui Duță.

După pauză, prima ocazie de gol a fost a Brăilei. Patrick Petre a executat o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta, după un fault la Pătlăgică, dar execuția jucătorului de la Dacia Unirea a fost respinsă de lângă vinclu de portarul oaspeților. În minutul 50, la o fază prelungită de atac a oaspeților și mai multe șuturi blocate de fundașii brăileni, mingea a ajuns la Onea, care a șutat puternic de la 25 de metri, dar Duță a scos de sub transversală, în corner.

În minutul 66 Petre a primit o pasă lungă de la Moroianu, a pătruns în careu pe partea dreaptă, dar șutul pe colțul lung, de la 10 metri. a trecut puțin pe lângă bara porții oaspeților. Un minut mai târziu, Stănciulescu a trimis o pasă lungă pentru Petre, acesta a pătruns pe stânga, a intrat în careu, dar s-a complicat și a fost blocat.

În minutul 73, intrat în urmă cu un minut pe teren, Aftanache a centrat de pe dreapta în fața porții, iar Camara a reluat din 6 metri în plasa porții lui Duță, 0-2.

În minutul 83 Stănciulescu a pătruns în careu și a centrat în forță, în fața porții, dar au respins ieșenii. În minutul 85 Pelivan a intrat în careul gazdelor și a șutat pe colțul lung, puțin pe lângă poartă. Ultima situație periculoasă de poartă a fost a Brăilei, prin Stănescu, care în minutul 88 a șutat de la 20 de metri peste poartă.

Dacia Unirea: Duță – Pătlăgică, Moroianu (min. 84 Mih. Șandru), D. Ciobanu, Stănciulescu – Cocîrlă, Raphael Stănescu (min. 88 Voinescu), G. Apostol (min. 77 Priboi), V. Robu (min. 84 Petrache), P. Petre, Gab. Răducan (min. 88 Duțu). Antrenor: Florentin Petre

Politehnica Iași: Brînză – Onea, Chatziterzoglu, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Târșa (min. 84 Cană), Chiorean (min. 58 Cr. Pușcaș) – F. Cristea (min. 72 Aftanache), Asăvoaei (min. 84 Stoenac), Corobuță (min. 58 Pelivan), S. Camara. Antrenor: Costel Enache

Dacia Unirea are 2 puncte și rămâne pe ultimul loc în Liga a 2-a, iar Poli Iași, cu 15 puncte, urcă pentru moment pe locul 9.

ImagineImagineImagine

În etapa a 13-a, Brăila joacă în deplasare la Metaloglobus București (sâmbătă, ora 11:00), iar Poli Iași are meci pe teren propriu cu Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 11:00).

Sursa: Realitatea de Braila