O nouă sală polivalentă! Iulian Chiriac dorește să investească în infrastructura sportului brăilean

 

Întrebat dacă se gândește la o asociere a Consiliului Județean cu Dacia Unirea Brăila, președintele a declarat că ar prefera să investească în infrastructura sportului brăilean. Chiriac a mărturisit că își dorește o nouă sală polivalentă.

Pe mine, ca om de administrație m-ar interesa mai mult, să ne dezvoltăm pe partea de infrastructură și să avem un stadion nou. Chiar am avut o discuție cu domnul primar, să facem o asociere între Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, astfel încât să depunem doua proiecte la CNI, unul pe reconstrucția stadionului municipal, cu o capacitate normală, undeva între 12-15.000 de locuri și o nouă sală polivalentă. Ne dorim ca sala actuală să rămână pentru grupele de juniori și echipa de divizie, iar cea nouă să fie destinată meciurilor pentru seniori și a celor de divizie”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Mai mult, sunt situații în care administrația locală s-a trezit cu mâinile legate, de minister. Un astfel de caz este și cel al stadionului de atletism, unde Primăria nu poate și nu are voie să intervină. Pe de altă parte, o modernizare a stadionului municipal, indiferent că vorbim de unul nou, sau de reabilitarea celui existent, ar fi imposibil de susținut din bugetul local.

Eu vă spun că nici acum, Primăria Municipiului Brăila nu are în administrare și nu i s-a dat, terenul de atletism, ca să poată să facă ceva. Pentru a reabilita stadionul municipal îți trebuie foarte mulți bani și nu o putem face decât printr-un proiect european, sau cu ajutorul CNI”, a adăugat președintele.

100 de ani de fotbal fara Dacia Unirea Braila?

Revenind la situația incertă în care se află clubul de fotbal brăilean, Chiriac a marturisit că nu i-ar face plăcere ca echipa să nu poată sărbatori 100 de ani, însă toate sporturile primesc bani de la Consiliul Județean conform Legii 69. Președintele a atras atenția asupra faptului că toate cluburile, care au depus un proiect viabil, au primit și banii promiși de Consiliul Județean.

Mie îmi pare rău ca echipa de fotbal nu a reușit să facă un proiect viabil, ca să poată să ia și acei bani, pe Legea 69. Ei nu au înțeles că lucrurile trebuie făcute pe Lege, pentru că noi suntem judecați de Curtea de Conturi și de legislația în vigoare. Ați văzut că unele proiecte pe sport au intrat și și-au luat banii, trebuia să intre și fotbalul. Acum, nu scriem noi proiectele, noi dăm banii. Eu cred ca soluția ar fi să ne unim cu toții, în ceea ce privește cheltuielile legale, mai puțin pe partea de jucători, pentru că acolo ar fi problema, pentru că sunt transferuri, să nu ne-o asumăm noi, administrația publică locală, pentru că intrăm în alte lucruri”, a explicat Iulian Chiriac.

 

1 COMENTARIU

  1. O minciună declarația președintelui CJ! Realitatea e ca nu au vrut sa finanteze clubul Dacia Unirea! Practic cel mai vechi și mai iubit club din Brăila! Li s-a propus inclusiv preluarea echipei și nici nu au vrut sa audă! Proiectul a fost depus la timp și nimeni nu a comentat nimic. Singura discuție s-a purtat pe plata sportivilor conform ordonanțelor în vigoare în nici un caz ca proiectul nu ar fi bun! Rușine!!! În curând veți plăti pentru aceasta blasfemie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.