Operatorul unic de salubrizare – departe de a deveni realitate!

Scandalul Brai-cata a adus din nou, în prim plan problema implementării operatorului unic de salubritate și a programului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor

 

Contractul a fost semnat în februarie 2017 între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate Contractantă, și Consiliul Județean Brăila, în calitate de Beneficiar. Valoarea totală a contractului este de 34.181.045 lei cu TVA, din care 29.628.943 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune si Bugetul de Stat. Până la implementarea sistemului în totalitate însă, administrația mai are mult de lucrat.

Întrebarea mea este: nu putem simplifica oare această procedură și să accelerăm implementarea Sistemului Integrat în Managementul Deșeurilor, că de acum ar fi trebuit să fie gata? Dacă mergem pe reziliere, o să ne apuce al treilea mandat. Dumneavoastră știți foarte bine că această notificare(n.r. de încetare a contractului cu Brai-cata) nu poate să fie valorificată decât în cadrul unui proces, pentru că acest contact nu permite rezilierea de drept, trebuie să îi dați în judecată și o să ne apuce 2024, cu un proces de rezilere de contact. Singura soluție care este în interesul cetățenilor este finalizarea acestui Sistemul Integrat în Managementul Deșeurilor. Dacă luăm la bani mărunți toate firmele de salubrizare, toate au probleme”, a declarat consilierul PND, Bogdan Botea.

Administrația locală este sceptică în ceea ce privește implementarea operatorului unic, dat fiind faptul că sunt județe, în țară, unde socitatea care a devenit operator unic a dat faliment încă din primul an de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.