În noaptea de 23 spre 24 ianuarie a.c., cu jurul orei 03.00, un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, care acționa în dispozitivul de ordine și siguranță publică al Secției de poliție rurală Pogoanele, a oprit pentru control pe DN2B, în localitatea Bâlhacu, o autoutilitară, la volanul căreia a fost depistat un șofer în vârstă de 50 de ani, din Prahova. Acesta era însoţit de pasager de 65 de ani, tot din județul Prahova.

În urma verificării autovehiculului polițiștii au descoperit mai multe recipente conținând combustibil, cele două persoane neputând oferi documente care să ateste proveniența.

Din investigații a reieșit că încărcătura ar fi fost achiziționată de la o angajată  a unei societăți cu obiect de activitate principal extracția hidrocarburilor, polițiștii stabilind că este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani, din Brăila.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat și tăinuire. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Postului de poliție Cilibia.

Totodată, a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 4.000 litri combustibil și suma de 3200 lei.