Bacalaureatul olimpicilor se va desfășura într-o sesiune specială, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, informează Ministerul Educației. Examenul va avea loc în perioada 16 mai – 5 iunie.

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat este dedicată absolvenţilor de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Pentru sesiunea din 2019 sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

La această sesiune a Bacalaureatului participă și patru elevi brăileni. Marius Ignat, fost elev la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, în prezent elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, calificat la lotul național de fizică, se află printre cei 45 de elevi din țară care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare.

Printre absolvenții de liceu care fac parte din loturile naționale sportive sunt și trei atleți de la LPS Brăila. Andreea Mihaela Caracudă și Alexandru Ionuț Iconaru vor participa la Campionatul european de atletism pentru juniori I, în perioada 24.06-14.07.2019.  Alexandra Gabriela Vrabie, d la LPS Brăila va susține Bacalaureatul în sesiunea specială, ea fiind convocată la naționala de handbal junioare I care va participa la Campionatul European în perioada 23 -30 iunie 2019.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Bacalaureat 2019. Calendar probe de evaluare a competenţelor:
20 – 21 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă
22 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
23 – 24 mai -Evaluarea competenţelor digitale

Bacalaureat 2019. Calendar probe scrise: 
27 mai – Limba şi literatura română
28 mai – Proba obligatorie a profilului (matematică/ istorie)
29 mai – Proba la alegere a profilului şi specializării ( la alegere din fizică, chimie, biologie vegetală și animală, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie)
30 mai – Limba şi literatura maternă

Articolul precedentMașini ”fără stăpân”, ridicate de pe domeniul public!
Articolul următorSC Agricost SA a încasat subvenții de peste 20 milioane de euro în ultimii doi ani