Penitenciarul Brăila și-a prezentat raportul de activitate

Luni, 27.01.2020, la ora 13.00, directorul Penitenciarului Brăila, comisar şef de poliție penitenciară Horia HULUBA a prezentat raportul privind activitatea desfăşurată de personalul Penitenciarului Brăila în anul 2019.

La eveniment, alături de personalul penitenciarului, au participat  reprezentanți ai autorităților publice și ai structurilor  de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum şi reprezentanul Administrației Naționale a Penitenciarelor.   

Materialul de bilanț prezentat de directorul Penitenciarului Brăila a evidenţiat activitatea desfăşurată de personalul unităţii, vizând, în primul rând, îndeplinirea obiectivelor strategice propuse, dar şi contribuţia adusă la apărarea ordinii publice, siguranţei comunităţii şi reinserției sociale a persoanelor private de libertate.

Privită în ansamblu, activitatea în cadrul Penitenciarului  Brăila s-a desfăşurat în bune condiţii, cu respectarea normelor legale în vigoare, fără sincope sau evenimente negative majore şi cu realizări importante. 

În anul 2019 s-a realizat modernizarea şi dezvoltarea bazei tehnico-materiale cu investiții, prin lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personalul din unitate, în valoare de 58.140 lei. Pentru dotarea spațiilor de deținere cu bunuri conform normelor legale (OMJ 2272/2017 privind condițiile de cazare și dotarea camerelor de deținere) s-a achiziționat unui Autoclav şi o unitate dentară pentru dotarea cabinetului stomatologic destinat p.p.l. cu dotări în valoare de 57.000 lei. Tot anul trecut s-a realizat achiziţia unui aparat de testare a prezenţei drogurilor în valoare de 23.000 lei și achiziția a două grupuri electrogene pentru cele două GAZ uri, Generatoare de curent automatizate pentru asigurarea furnizării energiei electrice in ferme in cazul apariției unor avarii sau pene de curent, în valoare de 88.000 lei.

Tot anul trecut s-au realizat lucrări de reparații curente la un număr de 9 camere din cadrul secţiei E1 care au constat în: înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC , înlocuit instalaţii sanitare, înlocuit gresie şi faianţă, zugrăvit, vopsit , văruit, si alte 23 camere de detenție din cadrul secţiilor E4 şi E 5 constând in : curățare pereți, reparații și completări a tencuielilor repararea fisurilor din pereți, văruit pereți, igienizare completă grup sanitar şi cameră deținere, și completare faianță și gresie unde a fost cazul. 

De asemenea s-au realizat lucrări de reparații curente la Blocul alimentar, constând în înlocuirea faianței și gresiei deteriorate, înlocuit instalații sanitare unde a fost cazul, reparat mozaic; lucrări de reparații curente la GAZ Siliștea si GAZ Brăila, constând in reparații la tencuieli, placări cu gresie si faianța,reparații la acoperiș și lucrări de reparații curente la canalul termic, în valoare totală de 96.900 lei. 

În anul 2020, vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sănătos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, dar şi diversificarea activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.