Inspectorul școlar general Viorel Botea a precizat, într-o conferință de presă, că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu directorii unităților de învățământ, precum și cu primarii localităților din județ, privind reorganizarea rețelei școlare a ajuns la concluzia că ar fi nevoie de achiziționarea a 39 de microbuze sau autobuze școlare. Prin restructurarea rețelei școlare din județul Brăila se dorește ca școlile din județ să se poată susține financiar fără sprijin suplimentar de la guvern. 

Botea a spus că în primă etapă, prin comasarea unor clase, s-a făcut o economie de circa 10%, dar insuficientă pentru ca Brăila să iasă din zona celor 10 județe din țară care nu se pot susține financiar cu banii din finanțarea per elev.

Șeful ISJ Brăila a spus că este nevoie de 9 microbuze de 16+1 locuri, 6 microbuze de 19+1 locuri, 8 microbuze 24+1 de locuri, 6 microbuze de 28+2 locuri, 6 autobuze de 31 de locuri și 4 autobuze de 50+1 locuri. Cele 4 autobuze de 50+1 locuri au fost solicitate de Ianca -2, Romanu -1 și Victoria -1. Cele mai mijloace de transport ale elevilor au fost solicitate de comuna Cireșu, care a solicitat 3 microbuze, dintre care două cu 16-1 locuri și unul cu 28+2 locuri. Singurele localități care nu au nevoie de alte mijloace de transport ale elevilor sunt: Cazasu, Chiscani, Făurei, Frecăței, Movila Miresii, Racovița, Roșiori, Surdila Greci, Tudor Vladimirescu, Tufești și Ulmu.

Botea a spus că până acum, atât în municipiu, cât și în județ, ISJ a restructurat rețeaua școlară ”soft”, și cu sprijinul autorităților locale, la propunerea instituțiilor școlare și cu hotărârea consiliilor locale, urmând ca în anul școlar 2021- 2022 să rezolve și problema cu microbuzele, în așa fel încât toate școlile să poată finanța din costul per elev.

Șeful ISJ Brăila a afirmat că sunt făcute solicitările pentru microbuze și autobuze la Ministerul Educației, dar va avea o discuție și cu președintele CJ Brăila să sprijine Primăriile care au nevoie de autobuze care nu ar putea fi achiziționate de Ministerul educației să fie cumpărate de primării cu sprijinul Consiliului Județean.

Articolul precedentMinisterul educației spune că OUG privind transportul elevilor a fost publicată în Monitorul Oficial cu o eroare
Articolul următorDin Liga a 3-a la CS Făurei, salt la o echipă de Liga 1