Marții dimineață, 14 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru și Poliției Orașului Însurăței au efectuat 12 percheziții domiciliare pe raza localităților Tufești și Stăncuța, din județul Brăila.

Astfel, la imobilul unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Tufești, au fost descoperite și ridicate 15 plase de pescuit de tip mono și multifilament și 10 cartușe letale de vânătoare.

De asemenea, la domiciliul altor doi bărbați, în vârstă de 39 și 46 de ani, ambii din comuna Tufești, au fost descoperite și ridicate două plase multifilament.

La imobilele altor patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, toți din comuna Stăncuța, au fost descoperite și ridicate 44 de plase de pescuit multifilament și trei păpuși de plase.

Pe numele acestora au fost întocmite 8 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial prevăzută de art. 64 lit. i din OUG 23/2008 și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament prevăzută de art. 64 lit. k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, precum și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor prevăzută de Codul Penal.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentActivități dedicate Zilei Naționale a Greciei organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET