Peste 1000 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare în prima săptămână

Peste 1000 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare în prima săptămână
Peste 1000 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare în prima săptămână

În prima săptămână de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, şcolile au fost “asaltate” de părinţii care au vrut să îşi depună din timp cererile pentru înscrierea copiilor în învăţământul preuniversitar, mai ales că înscrierile se fac pe sistemul primul venit primul servit.

Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educaţiei, în perioada 4-8 martie 2019, în judeţul Brăila au fost depuse 1.048 de cereri, dintre care 941 pentru copii cu vâsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv, şi 107 cereri pentru copii cu vârsta de şase ani împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.

Locuri la clasa pregătitoare sunt suficiente, după cum reiese din planul de şcolarizare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Pentru anul școlar 2019-2020 în județul Brăila sunt disponibile aproape 2.500 locuri în clasele pregătitoare. În municipiu, cele mai multe locuri sunt la şcolile “Fănuş Neagu” – 125 locuri (5 clase), “Mihai Eminescu” – 100 locuri (4 clase), “Mihu Dragomir”, “Ion Creangă”, “Al. I. Cuza” şi Liceul de Arte “Hariclea Darclee” – câte 75 locuri (3 clase) la fiecare.

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare continuă până pe 22 martie. În această perioadă, părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 – 18:00.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ cât şi pe site-urile acestora şi al ISJ Brăila, listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie. Între 12 şi 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ. De asemenea, va fi soluţionată orice altă situaţie privind înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.