Planuri mari ale administrației locale cu clădirile din centrul istoric
Planuri mari ale administrației locale cu clădirile din centrul istoric

Arhitectul șef al municipiului Brăila, Corina Anghelescu a declarat astăzi că are în pregătire un ghid pentru repararea fațadelor clădirilor din centrul istoric. Această declarația a venit în contextul în care începând de anul acesta Primăria Brăila a introdus o suprataxare cu 500% a impozitului pe clădirile nerenovate din centrul istoric.

Corina Anghelescu a spsu că dorește să ofere proprietarilor de clădiri din centrul istoric un ghid de bune practici, în care să li se spună ce materiale să folosească, ce culori și să-i îndrume în această direcție. Arhitectul șef al municipiului a spsu că la întocmirea acestui ghid s-a consultat și cu cei de la Direcția Județeană de Cultură, cea care dă avizele pentru lucrări la clădirile din centrul istoric.

Primarul Marian Dragomir a spus că începând cu anul acesta toți cei care nu-și reabilitează fațadele clădirilor din centrul istoric vor fi impozitați cu 500%, pe lângă eventualele amenzi pe care le vor primi de la Poliția Locală sau de la Inspecția în Construcții.

Dragomir a spus că în bugetul pe anul acesta vor fi incluse sume pentru reabilitarea clădirilor care aparțin municipalității și care sunt situate în centrul istoric. Acesta a amintit că anul trecut a fost reabilitată clădirea SUPAFLC din strada Mihai Eminescu, iar în perioada următoare va fi inaugurat și corpul E al liceului de artă, de pe Calea Galați.

Primarul a spus că a dpus încă de anul trecut documentația către Ministerul culturii pentru a fi declarați eligibili pentru a obține o finanțare pentru a reabilita clădirea CEC-ului de pe strada Mihai Eminescu.

Articolul precedentGripa închide școlile vineri 25 ianuarie
Articolul următorCod portocaliu de polei. DN2B închis la ieșirea din județul Brăila