Ziua de 23 noiembrie 2020 va rămâne una tristă pentru lumea culturală din Brăila, o zi în care s-a stins din viață unul dintre poeții brăileni recunoscuți și la nivel internațional. Născut pe 2 iunie 1961 la Tulcea, Stere (Stelică) Bucovală a fost răpus luni, 23 noiembrie de virusul ucigaș.

Inițiator și sponsor al Festivalului Internațional Euro Poezia, Stere Bucovală a reușit, încă de la prima ediție, din 2015, să reunească la Brăila poeți din mai multe țări din Europa. În ultimii 5 ani a reușit să ofere momente culturale de neuitat și a pus Brăila pe harta festivalurilor internaționale de poezie. 

Stere Bucovală a mers săptămâna trecută pe picioarele lui la Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru că se simțea rău, iar luni inima lui nu a mai putt lupta și noul coronavirus a mai făcut o victimă la Brăila. 

Stere Bucovală a fost prezent în diverse antologii de limba română, albaneză, macedoneană etc. A debutat cu Oglinda secată (Editura Junimea, Iaşi, 2009) și a fost prezent în volumul colectiv Balcanica şi în traducere în limba macedoneană în Zvukot na Zborot (Skopje, 2008), precum şi în antologia Insomnia cuvintelor (Bucureşti, 2010).

Volumul După-amiezile unui pian i-a fost tradus în limba macedoneană (Matiţa Makedonska, Skopje, 2009).

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 114. Partea bună a pandemiei: au fost curățate autobuzele STB, în sfârșit
Articolul următorIndicele de infectări în ultimele 14 zile în județul Brăila este astăzi de 3.12 la mia de locuitori