Joi, 28 ianuarie 2021, în timp ce se afla în timpul serviciului, mai precis în cadrul unei acțiuni derulate împreună cu reprezentanții societății de transport public în comun S.C. Braicar S.A., în vederea depistării și sancționării persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun fără a deține bilet, abonament sau legitimație de călătorie, un polițist local din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila a fost agresat de un cetățean care călătorea fără bilet.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18.30, pe B-dul Al.I. Cuza, în apropiere de stația de autobuz din apropierea străzii Școlilor.

Un autobuz al Braicar a fost oprit în zonă, de către controlorii Braicar, conform procedurii, pentru verificarea biletelor și abonamentelor călătorilor, când unul dintre aceștia, prins fără bilet, la solicitarea îndreptățită a polițistului local de a furniza date privind identitatea, a refuzat să facă acest lucru, devenind violent. Tânărul, în vârstă de 19 ani, l-a îmbrâncit de mai multe ori pe polițistul local, lovindu-l și cu pumnul. Polițistul local a reușit să îl pună la pământ pentru a-l încătușa pe tânărul agresiv, însă a suferit o fractură de gleznă, în timpul altercației.

În ajutorul polițistului local au sărit, în acel moment, unul dintre controlorii Braicar dar și un brăilean, martor la incident. La fața locului a sosit un echipaj de intervenție din cadrul Poliției Locale Brăila, care l-a încătușat pe individul violent. De asemenea, la fața locului au mai sosit două Ambulanțe, dar și un echipaj din cadrul IPJ Brăila.

Polițistul local a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru a primi îngrijiri medicale. În ceea ce îl privește pe tânărul agresiv, acesta a declarat că ar fi consumat substanțe etnobotanice, care i-ar fi influențat acțiunile. Acesta a fost predat echipajului IPJ Brăila, fiind condus, de asemenea, la spital, în cauză fiind continuate cercetările.    

Sursa: Realitatea de Braila