Polițiștii brăileni au acționat pentru controlul stării tehnice a autovehiculelor

În perioada 10-11 noiembrie a.c., poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au acționat pe raza județului Brăila, împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registru Auto Român și au efectuat controale în trafic pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acțiunea a avut drept obiective reducerea victimizării prin accidente rutiere, în care sunt implicate autovehicule ce prezintă defecțiuni sau neconformități tehnice, atât cele destinate transporturilor rutiere de mărfuri cât și de persoane, respectarea legislației rutiere, precum și respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea Covid-19. Astfel, polițiștii au verificat 56 de autovehicule și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Dintre acestea 2 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni la sistemul de frânare, o sancțiune a fost aplicată pentru nereguli identificate la sistemul de rulare (anvelope), 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli identificate la sistemul de iluminare, o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru folii neomologate sau tratamente chimice, o sancțiune pentru lipsa inspecției tehnice periodice și alte 7 sancțiuni au fost aplicate pentru alte defecțiuni sau neconformități tehnice, ale autovehiculelor identificate in trafic. De asemenea, alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Totodată au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, dintre care 6 pentru deficiențe tehnice constatate și unul pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

La data de 11 noiembrie a.c., un brăilean în vârstă de 62 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe DE87, în afara municipiului Brăila, având montate lumini de altă intensitate și defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare.

De asemenea, o brăileancă, în vârstă de 38 de ani a fost depistată în timp ce conducea un autovehicul, tot pe DE87, în afara municipiului Brăila, având defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare, precum și folie neomologată aplicată pe geamurile lateral față.

Ambii brăileni au fost sancționați contravențional cu amendă, conform prevederilor  O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.       

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.