Poveste de dragoste cu final nefericit

O brăileancă a fost lăsată fără bani de un escroc pe care îl credea general american şi cu care spera să se mărite.

Miercuri, 27martie 2019, o femeie a sesizat Poliţia Municipiului Brăila cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni pe internet şi a rămas fără suma de 36.900 euro.

Se spune că dragostea nu ţine cont de vârstă şi nici de distanţe. A crezut acest lucru şi o brăileancă, în vârstă de 71 de ani, care, convinsă că şi-a găsit iubirea pe internet şi că poate avea un viitor alături de un american bogat, şi-a dat economiile pe mâna unui escroc.

Femeia le-a relatat poliţiştilor faptul că, în cursul lunii februarie a acestui an, a cunoscut pe Facebook un bărbat care a pretins că este general în armata americană şi au decis să se căsătorească.

Pentru a o convinge de bunele sale intenţii, în cursul lunii martie, „americanul” i-a promis că îi va trimite în România, printr-o firmă de curierat, o moştenire de familie, cu condiţia ca femeia să îi trimită diferite sume de bani. Fără a-şi pune prea multe întrebări, în mai puţin de zece zile, brăileanca a transferat către conturi din Germania şi Turcia, pe numele a două persoane necunoscute, suma totală de 36.900 euro.

Întrucât „moştenirea” aşteptată nu a mai apărut, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a cerut sprijinul poliţiştilor pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Polițiștii brăileni atrag atenția că prin intermediul internetului se pot crea uşor false identităţi, în scopul obţinerii de profituri de pe urma persoanelor naive, dornice de câştiguri uşoare, care nu cunosc minimele măsuri de precauţie privind utilizarea reţelelor de socializare sau neglijează luarea acestora.

Astfel, oamenii ajung să cadă în plasa infractorilor care îşi creează profiluri de persoane de încredere, sesizează vulnerabilităţile şi află dorinţele celor pe care urmăresc să îi înşele şi se folosesc de informaţiile puse cu generozitate la dispoziţie de aceştia (date personale, date despre veniturile familiei, bunurile deţinute, perioadele dificile din punct de vedere emoţional prin care trec). Iar dacă persoanele vizate sunt vârstnici ale căror cunoştinţe privind riscurile utilizării Internetului sunt limitate, atunci şansele de reuşită ale infractorilor cresc considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.