Prefectul dă asigurări celor de la Partidul Brăila Nouă că lucrările la Podul peste Dunăre vor beneficia de finanțarea necesară și anul acesta

Partidul Brăila Nouă a avut ieri o postare în care își declara îngrijorarea față de informațiile apărute în spațiul public prin care se preciza că Guvernul Orban a alocat pentru anul 2020 97 de milioane de lei pentru obiectivul Pod suspendat peste Dunăre.

Reprezentanții Brăila nouă au solicitat prefectului Brăilei, în calitate de reprezentant al Guvernului României, să prezinte toate elementele care să lămurească fără echivoc situația. Aceste lămuriri au fost solicitate după ce Asociației Pro Infrastructura a anunțat că „în bugetul pe 2020, investiţia are alocată suma de numai 97 de milioane de lei, deşi conform contractului de execuţie în acest ar trebui să se facă lucrări de aproximativ 800 de milioane de lei.

Prefectul Cătălin Boboc a venit în această seară cu o serie de precizări privind această investiție:

Podul suspendat peste Dunăre este o prioritate pentru Guvernul Orban! O spun cu toată tăria și responsabilitatea. Suma de 97 de milioane de lei este o primă alocare pentru 2020. În funcție de evoluția lucrărilor, pe parcursul anului, vor fi alocați toți banii necesari! Am avut o discuție cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și vă pot asigura că nu există riscul încetinirii lucrărilor din cauza subfinanțării. Repet, este o alocare inițială! La fel s-a procedat și în 2019, fiind vorba de o practică.Să nu uităm faptul că Guvernul Orban și-a asumat în programul de guvernare, care a devenit lege prin votul din Parlament, <<accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre la Brăila, aflat în execuție>>.„, a fost răspunsul prefectului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.