Premierul Ludovic Orban, la discuții pe tema creșterii salariului minim

Luni, premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu privire la proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariului minim, proiect pe care Guvernul Orban intenționează să îl inanteze spre dezbatere și adoptare până la finele lunii noiembrie.

Şeful Executivului a anunţat că procentul cu care va fi mărit salariul minim va fi stabilit în baza unei analize de impact și după consultări cu patronatele şi sindicatele.

”Va fi o creştere a salariului minim. Vrem ca la baza deciziei creşterii salariului minim să stea un studiu foarte serios, o analiză de impact. Am convenit ca un grup de specialişti din Ministerul Finanţelor, din structura Secretariatului General şi din Ministerul Muncii să pregătească un astfel de studiu de impact. După ce vom avea un punct de vedere fundamentat, vom începe negocierile cu patronatele şi cu sindicatele”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai completat că măsura ar trebui adoptată cel târziu până la finele lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, astfel încât mediul de afaceri să ştie din timp cu cât va creşte salariul minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.