Președintele BNS, Dumitru costin s-a întâlnit cu prefectul județului Iulian Timofei și cu reprezentanți ai instituțiilor publice locale

Miercuri, 27 aprilie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila a avut loc o ședință la care a participat președintele Blocului Național Sindical, Costin Dumitru. La întrevedere a fost prezent și președintele Consiliului Județean Brăila, Chiriac Francisk Iulian, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

În cadrul întâlnirii au fost discutate propuneri care vor fi înaintate Guvernului României, în ceea ce privește aspectele legate de securitatea energetică, securitatea alimentară, precum și identificarea unor măsuri de sprijin pentru compensarea efectelor economice și sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic și social.

”Sunt onorat de prezența domnului președinte al Blocului Național Sindical, Dumitru Costin la Prefectura Brăila. Doresc să salut, pe această cale, inițiațiva BNS adresată Prefecturii, de a întocmi, la nivelul județului nostru, o analiză pentru producătorii locali, în vederea stabilirii problemelor cu care se confruntă aceștia. Este important să avem o imagine asupra situației actuale și a provocărilor care stau în fața noastră în perioada următoare. Vă asigur, domnilor, de tot suportul Instituției Prefectului, în ceea ce privește analiza problemelor întampinate la nivel județean”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

”Abordarea strategică pe care BNS o propune Guvernului vizează cel puţin patru piloni: securitatea energetică a României, securitatea alimentară, revitalizarea industriei naţionale de apărare şi acordarea de sprijin pentru compensarea efectelor economice şi sociale ale războiului. Măsurile de sprijin la nivel economic şi social pentru societatea românească sunt necesare în condiţiile în care dispariţia sau blocarea pieţelor de desfacere sau a celor de aprovizionare afectează direct şi semnificativ sectoare întregi de activitate” a spus Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

În a doua parte a întrunirii, prefectul județului Brăila a prezentat modul în care autoritățile publice locale au susținut ucrainenii din calea războiului, refugiați găzduiți în locații din județ, măsuri de sprijin, acces la educație și pe piața muncii pentru cei care nu sunt în tranzit, costuri aferente găzduirii și sprijinirii acestora. Astfel, astăzi, la nivelul județului Brăila sunt 101 persoane refugiate din Ucraina care sunt cazate la instituții piublice, 7 la ONG ASOCIATIA DAMARIS TINA și 191  în spații de cazare puse la dispoziție de către persoane fizice.

Evaluarea și propunerile care au fost discutate în cadrul ședinței vor fi aduse la cunoștință guvernului pentru analiza și promovarea unor acte normative.  

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.