Președintele CJ Brăila vorbește despre necesitatea unui Guvern care să adopte cât mai repede bugetul

Iulian Chiriac
Iulian Chiriac

Președintele CJ Brăila este îngrijorat de faptul că luptele politice de la centru vor face ca adoptarea bugetului să întârzie. Chiriac se teme că bugetele locale ar putea să fie adoptate abia în mai sau iunie.

Președintele CJ Brăila se teme că o întârziere a adoptării bugetului ar întârzia și bugetele locale, fiind afectat atât Consiliul Județean, cât și UAT-urile.

Nu vom ști care va fi bugetul, nu vom ști ce vom ataca, ce domenii. Bine, pentru mine este clar. Primordial rămân cele două domenii, sănătate și infrastructură. Dar mai rămân și alte domenii importante pentru cetățeni, cultură sau educație. Încercăm să facem și alte lucruri” a declarat Chiriac.

Președintele CJ Brăila a spus că speră să nu se ajungă cu votarea bugetului în aprilie, pentru că la CJ bugetul va fi votat în mai, iar la nivelul UAT-urilor abia în iunie, adică după alegerile locale.

Chiriac a declarat că speră ca ”politicienii de la București să fie destul de cerebrali și lupta politică să se tranșeze cât mai repede, astfel încât să știm ce avem de făcut”.

Întrebat de ziariști dacă politicienii lucrează pentru oameni, Chiriac a spus:

”Domnul Orban se pare că lucrează. Numai că matematica lui de la moțiunea de cenzură nu-i mai iese la învestirea Guvernului. Trebuia să se gândească înainte. Din punctul meu de vedere politica este un șah. Trebuie și știi și a doua și a treia mișcare”.

În opinia președintelui CJ Brăila în momentul în care s-a discutat coaliția pentru moțiune trebuia să se discute și coaliția pentru formarea unei majorități care să asigure învestirea Guvernului.

Vezi ce spune Chiriac și despre efectele moțiunii de cenzură:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.