Primarul Marian Dragomir (PSD) își proclamă victoria în ”meciul” cu inspectorul școlar general, Cătălin Canciu (PNL), pentru menținerea numărului de clase la liceele de elită ale Brăilei. Dragomir îi cere inspectorului școlar, instalat în funcție de mai puțin de o săptămână, să își dea demisia, pentru că nu a fost capabil să găsească soluțiile pentru a nu se reduce numărul de clase, lucru care ar fi creat probleme și la nivelul cadrelor didactice, care se vedeau în situația de a nu-și mai realiza norma didactică.

Prin ordinul ministrului educației se reduce numărul de elevi în clasă la liceu de la 28 la 26, la filiera teoretică, de la 28 la 24, la liceele tehnologice, pentru a se menține numărul de clase actual și pentru anul școlar 2021-2022.

”Mulțumesc partenerilor de dialog, presei și unor persoane deosebite din minister care au înteles că propunerile primarilor de menținere a claselor sunt bine fundamentate. Ministrul Educației a dat Ordinul 3.164 din 21.01.2021 prin care se reduce numarul de elevi din clase, aspect care va obliga I.S.J. Brăila să păstreze numărul de clase existent azi !!!

Am demonstrat încă o dată că PRIMĂRIA BRĂILA ESTE MAI INTERESATĂ DE INVĂȚĂMÂNTUL BRĂILEAN ȘI INFORMATĂ ASUPRA MODIFICĂRILOR LEGISLATIVE DECÂT ACTUALUL INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL iar scandalul a fost provocat de graba și ambiția noului inspectorului școlar de a reduce clasele, de lipsa de comunicare cu primarul și ministerul.

Domnule inspector școlar general CANCIU CĂTĂLIN ESTE MOMENTUL SĂ VĂ DAȚI DEMISIA !!! GATA, ajunge. Suficient !!!” scrie primarul Marian Dragomir într-o postare pe rețelele de socializare.

Dragomir spune că acum, I.S.J. Brăila va fi obligat să păstreze actuala configurație a claselor și să nu mai reducă cele 9 clase din ultima propunere, după ce inițial se dorea reducerea a 4 clase:

– 3 clase de matematică – informatică
– 1 clasă de stiințe ale naturii
– 1 clasă de filologie
– 1 clasă de comerț
– 1 clasă de industrie alimentară
– 1 clasă profil economic
– 1 clasă profil pedagogic

”Din păcate, am avut încă o dată ocazia să vedem caracterul slab al unor persoane numite politic în conducerea unor instituții publice. Ei nu au înțeles că SLUGILE SUNT FOLOSITE PENTRU LUCRURILE MURDARE DAR NU VOR AVEA NICIODATĂ RESPECTUL OAMENILOR !!! Chiar dacă alegerile pentru primar sunt peste 4 ani, nu voi putea niciodată să stau linistit când unii distrug șansa la educație a copiilor nostri. Voi lupta întotdeauna împotriva abuzurilor și ilegalităților” a mai scris primarul municipiului Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila