” Nu susțin propunerea de creștere a tarifului de colectare a gunoiului propusă de RER. Singura indexare, susținută de mine, este reprezentată de rata inflației”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primarul spune că prețul crescut din motivarea RER privește următoarele aspecte:

– creșterea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2020. Acest aspect va fi analizat când va fi cazul, dacă va mai crește salariul minim.

– suma de bani percepută de la locuitorii tuturor localităților are ca destinație finală Fondul de Mediu. Banii sunt folosiți de Guvern și nu au ca destinație directă beneficiul cetățeanului. Nici măcar un leu din această taxă nu rămâne în municipiul Brăila pentru proiecte de colectare selectivă sau modernizarea infrastructurii.

” Transmiterea unui comunicat de presă prin care se încearcă forțarea unei creșteri a tarifului este un santaj la care primăria nu va da curs.

În anul 2017 guvernul PSD a suspendat acest bir aplicat locuitorilor. Solicit ca și acest nou guvern să suspende colectarea banilor de la populație pentru cheltuielile guvernului.

Nu aceasta este Romania Normală în care brăilenii plătesc bani pentru îndestularea bugetului național”, spune primarul Dragomir.

Primăria Brăila a montat peste 250 de module de colectare selectivă și va continua. În paralel, a fost plătită integral contribuția municipiului pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

Consiliul Județean Brăila a finalizat stația de sortare de la Vădeni și va organiza licitația pentru operatorul unic.

Penalizarea de 15% aplicată tuturor societăților de salubrizare din Brăila care nu au respectat procentul de colectare selectivă: Braicata, ECO și RER este conform legislației în vigoare și hotărârilor de Consiliu Local, care au fost votate în unanimitate.

Articolul precedentSurpriza Revelionului, la Brăila! Mira va întreține atmosfera pe platoul din fața Palatului Administrativ
Articolul următorPolițiștii de la Rutieră au aplicat amenzi de 12.000 de lei într-o singură zi!