Primul succes pe teren propriu pentru Viitorul Ianca, obținut în derby-ul județean cu Dacia Unirea Brăila

Viitorul Ianca a obținut prima victorie din acest sezon pe teren propriu, în meciul din etapa a 14-a din seria a II-a a Ligii a 3-a. Echipa din Ianca a întrerupt și o serie de 6 meciuri fără victorie în campionat, în care au avut doar două remize și patru înfrângeri și a învins ultima clasată, Dacia Unirea Brăila, scor 2-0 (1-0).

Ianca a avut o primă ocazie de gol în debutul meciului, la mingea trimisă în bară de Ciucureanu. Dacia Unirea a avut și ea o șansă în stratul meciului, când Răileanu a rămas singur cu portarul Alin Mihai și a șutat de la marginea careului pe lângă poartă. 

Viitorul Ianca a deschis scorul în minutul 35. Chivu i-a pasa în adâncime lui Leonard Coteț, iar acesta a șutat în plasa porții lui Toma. Dacia Unirea a mai avut și ea câteva situații la poarta gazdelor, dar Buhăescu, scăpat sigur pe partea stângă în careu, dar a fost blocat în momentul când se pregătea să șuteze, apoi Duțu a avut un șut pe lângă poartă, de la 18 metri. Viitorul Ianca a mai irosit și ea câteva situații de gol, prin Băluță, Ciucureanu și Chivu.

În repriza a doua Viitorul Ianca și-a majorat avantajul, în minutul 56, când după o centrare în fața po,rții a lui Marius Coman, Costin Ciucureanu a înscris din 6 metri, 2-0. Gazdele au mai avut și alte situații de gol, prin Petrache și Coman, iar dacia Unirea a avut două situații bune de a marca prin Vali Robu și Alexandru Duțu.

Viitorul Ianca: A. Mihai – M. Iordache (min. 63 R. Ciochină), D. Popa, I. Comșa, L. Coteț – R. Păvălache, M. Dima, C. Chivu (min. 50 A. Petrache), C. Ciucureanu (min. 77 V. Cozman) – M. Coman (min. 77 D. Cheleș), R. Băluță (min. 50 R. Șoptică).

Dacia Unirea Brăila: B. Toma – Stepanenco, Șt. Sava, Bădilaș, Simion (min 80 R. Radu). Răileanu (min 65 R. Dragomir), V. Robu, Boroșu, Buhăescu (min 65 B. Ene) Vartolomei (min 30 Ad. Ghiță) Al. Duțu (min 80 M. Finescu).

După 14 etape, Viitorul Ianca se află pe locul 7, cu 15 puncte, iar Dacia Unirea Brăila este pe locul 10, cu 2 puncte. În etapa viitoare, Ianca va juca în deplasare la Sporting Liești, iar Dacia Unirea va întâlni pe teren propriu pe Metalul Buzău. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.