Azi-dimineaţă, ca urmare a unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, jandarmii brăileni au surprins doi bărbaţi în timp ce pescuiau ilegal, în apele fluviului Dunărea, cu ajutorul unei plase de tip setcă în lungime de aproximativ 100 m. Cele două persoane au fost depistate în dreptul localităţii Tufeşti, din judeţul Brăila.

La vederea oamenilor legii aceştia au încercat să fugă cu ajutorul bărcii cu motor în care se aflau, însă fără succes. Ei au fost surpinşi de intervenţia rapidă a jandarmilor, ce s-a făcut cu ajutorul ambarcaţiunii din dotarea Jandarmeriei Brăila.

Pe numele celor două persoane, jandarmii brăileni au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de deţinere sau folosire la pescuit de persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial,  în conformitate cu prevederile OUG nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De la persoanele depistate, jandarmii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, o plasă de pescuit în lungime de aproximativ 100 m, o barcă din lemn şi motorul acesteia.

Pe lângă consecinţele penale rezultate din această activitate ilegală, cei doi au fost sancţionaţi şi pentru nerespectarea restricţiilor prevăzute de ordonanţele militare.