Prof. univ. dr. Ionel Cândea și-a exprimat nemulțumirea că nu a fost invitat la manifestările organizate de Uniunea Elenă din România

Ionel Cândea, care mai deține funcția de manager al Muzeului Brăilei până pe data de 17 decembrie, este nemulțumit că nu a fost invitat la manifestările organizate pe 10 decembrie de Uniunea Elenă din România, unul dintre evenimente fiind chiar în Muzeul Brăilei ”Carol I”. Ionel Cândea și-a exprimat nemulțumirea într-un comunicat de presă care se adresează „celor preocupați de viața culturală a Brăilei”.

 „Facem cunoscut celor preocupați de viața culturală a Brăilei că vineri, 10.12.2021, Uniunea Elenă din România a organizat la Brăila, între alte momente dedicate Bicentenarului Revoluției din 1821 la Teatrul «Maria Filotti», Biserica Buna-Vestire și fotoexpoziția intitulată «Personalități grecești care au jucat un rol în istoria românilor, din antichitate până în zilele noastre», la Muzeul Brăilei «Carol I».

Notăm aici ca să se știe că, deși în funcție, până pe data de 17 decembrie a.c. ca manager al Muzeului Brăilei «Carol I», nici autoritățile locale, dar nici conducerea Uniunii Elene din România nu au considerat că subsemnatul trebuie să fie invitat… măcar în calitatea de Membru de onoare al Uniunii Elene din România!

Ce credeți, stimate Domnule prof. univ. dr. Dragoș Zisopol, președinte al Uniunii Elene din România?

În altă ordine de idei,  tot vineri, 10.12.2021, Curtea de Apel Galați a respins recursul Consiliului Județean Vrancea prin care se dorea blocarea domnului dr. Horia Dumitrescu în acțiunea sa de a obține o nouă evaluare a managementului pe ultimii 3 ani! Iată că și la Focșani, Consiliul Județean Vrancea nu are dreptate și va trebui ca dr. Horia Alexandrescu să fie evaluat de specialiști în domeniu și, bineînțeles, corect! Ce spune de această veste domnul Valentin-Romeo Muscă?” a spus prof. univ. dr. Ionel Cândea.

Ionel Cândea a fost demis în luna aprilie din functia de manager al Muzeului Brailei „Carol I”, după ce a obținut nota 2,54 la evaluarea activității sale pe anul 2020. Acesta a transmis proiectul managerial în scris, însă pe 6 aprilie, când s-a prezentat la interviu, a refuzat să îl susțină, pe motiv că unii dintre membrii comisiei nu au competența necesară pentru a-l evalua pe el.

Cândea a dat în judecată CJ Brăila și pe 9 noiembrie Curtea de Apel Galați a anulat dispoziția de demitere si l-a repus pe Cândea în funcția pe care a ocupat-o din anul 1983, fiind angajat al Muzeului Brăilei din septembrie 1975. Pe 18 noiembrie acesta a trimis conducerii CJ un document prin care a cerut încetarea contractului de management și achitarea remunerației de manager aferentă lunilor iunie-noiembrie, precizând că starea sa de sănătate nu îi mai permite să-și continue activitatea. De menționat faptul că Ionel Cândea are 72 de ani. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.