Proiectul „Să înveți despre Europa este o joacă de copii” (LearnEU) realizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila a ajuns la final

Săptămâna trecută a avut loc la Kumanovo (Macedonia de Nord) ultima întâlnire în cadrul proiectului „Să înveți despre Europa este o joacă de copii” (acronimul LearnEU) realizat de Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila, cu parteneri din Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Portugalia, Spania, Turcia, Irlanda. Proiectul s-a derulat în perioada septembrie 2020 – aprilie 2023.

Programul activităților și produselor intelectuale planificate a fost gestionat ca parte a unui parteneriat strategic paneuropean, alcătuit din organizații foarte experimentate în domeniile gamificării și formării educaționale multimedia cu utilizarea jocurilor serioase tridimensionale și dezvoltarea grupului și jocuri de predare la masă.

Ultima întâlnire de proiect a fost desfășurată la Kumanovo pe 19 aprilie și a fost găzduită de partenerul macedonean Sredno opstinsko uciliste Pero Nakov. Această întâlnire a fost folosită de parteneri pentru a prezenta activitățile desfășurate în țările lor respective și rezultatele enorme în ceea ce privește implicarea și impactul obținut, arătând totodată și fotografii ale Evenimentelor Multiplicatoare desfășurate în diferitele state care fac parte din consorțiul european. În cadrul întâlnirii, la care a participat în calitate de membru al personalului EURO-NET, dr. Veronica Summa, partenerii de proiect au vorbit și despre raportul final și au planificat noi proiecte care vor fi dezvoltate împreună cu următoarele termene limită ale programului Erasmus Plus.

Tot în luna aprilie, într-un proiect de mare succes care a implicat peste o mie de tineri din toată Europa, EURO-NET și-a dorit să realizeze și un eveniment suplimentar suplimentar (neinclus în planul proiectului) la care au participat 81 de liceeni si profesori carora li s-a cerut sa se incerce la diferitele jocuri dezvoltate în initiativa europeană, pe care le-au facut cu mare aderenta si interes, descarcandu-se diferitele jocuri electronice de pe site-ul https://project- learn.eu/ și încercând cu pasiune mâna la probele respective. În plus, coordonatorul proiectului a organizat și alte activități de atelier cu elevi și profesori din alte licee în aceeași lună, după cum se poate observa din fotografii. În fiecare dintre diversele activități de atelier desfășurate, interesul manifestat de participanții de toate vârstele a fost întotdeauna extrem de ridicat, demonstrând valoarea educațională considerabilă și utilitatea proiectului.

În ultimele câteva luni, partenerii proiectului LearnEU au fost implicați în desfășurarea a numeroase evenimente multiplicatoare la care au participat cadre didactice și studenți, depășind cu mult numărul total de 300 prevăzut în planul proiectului.  Toate acestea au fost seminarii de lungă durată dedicate prezentării rezultatelor intelectuale ale proiectului, deschise unui public larg (în special al școlilor care, evident, nu fac parte din parteneriat): au fost, prin urmare, evenimente de diseminare pentru a prezenta toate activitățile și produsele realizate în cadrul parteneriatului strategic, la care au participat educatori, profesori, directori de școli, elevi, tineri tineri, lucrători de tineret, lideri de ONG-uri și asociații, precum și actori instituționali (inclusiv reprezentanți ai USR regionale) și privați, mass-media (televiziune, radio și ziare), etc.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.