Protecția Consumatorului anunță că a verificat și amendat 11 mari site-uri care promovau “reduceri speciale” de Black Friday

Protecția Consumatorului anunță că a verificat și amendat 11 mari site-uri care promovau “reduceri speciale” de Black Friday. Între acestea Media Galaxy, Flanco și Elefant.ro.

Cei 11 operatori verificați sunt:

– mediagalaxy.ro

– flanco.ro

– finestore.ro

– vivre.ro

– top-shop.ro

– arsis.ro

– lcv.ro

– elefant.ro

– premiumstore.ro

– pcgarage.ro

– evomag.ro

Potrivit comunicatului ANPC, columul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei. S-a constat că unele dintre ele “practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea”.

De asemenea, în unele cazuri lipsea în mod clar și neechivoc data la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice documente consideră că ar putea fi de folos.

Biziday

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.