Protest în fața Spitalului Județean Brăila

Zeci de brăileni, majoritatea prieteni și cunoscuți ai tinerei decedate la o lună de zile după ce a născut, s-au adunat în această seară în fața Spitaluilui Județean Brăila pentru a protesta împotriva medicilor care au lăsat-o pe tânăra de 19 ani să moară. Cei prezenți, majoritatea tineri au strigat ”Demisia!” și au acuzat medicii de neglijență și de lipsă de interes, cerând să se facă dreptate și cei vinovați să ajungă la pușcărie.

La un moment dat, un bărbat a venit și i-a îndemnat pe protestatari să intre în curtea spitalului, până la UPU. Pe unii dintre cei care protestau i-a speriat ideea că vor fi chemați jandarmii, iar în curtea spitalului au intrat doar câteva persoane, care au fost îndepărtați din fața UPU la sosirea jandarmilor. Patru persoane au primit sancțiuni, după care protestul a continuat pe aleea din fața spitalului.

Mama fetei ne-a povestit că doctorii de la Urgență i-au pus alt diagnostic față de cel primit la Spitalul 3, și anume o suspectau de meningită. Din păcate, organismul fetei ar fi cedat fără ca adevăratul „ucigaș” să fie descoperit la timp.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă, ce măsura circa 2 centimetri pătrați, uitat în organism în momentul în care a născut, ar fi declanșat septicemia și, ulterior, moartea tinerei mămici. Însă o concluzie finală poate fi trasă abia după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legiști.

La ora 19.45 protestatarii s-au mobilizat cu mașini să plece pe traseul Corpul B al Spitalului Județean, unde a fost dusă prima dată fata, după care la maternitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.