Protestul grefierilor la Brăila

Grefierii au întrerupt activitatea instanțelor începând cu ora 10.00 și până la ora 12.00. La Brăila, circa 50 de grefieri a ieșit în fața Palatului Justiției la ora la care începea ședința de plen în care ar urma să fie votat proiectul de eliminare a pensiilor speciale, în urma cărora grefierii ar fi urmat să rămână fără acestea, la fel ca și toți cei din domeniul Justiției.

”Grefierii nu au pensie specială, au pensie ocupațională. Avem interdicții și incompatibilități. Singurele activități pe care le putem desfășura sunt cele didactice, salariul reprezentând singura noastră sursă de venit. Funcția de grefier este incompatibilă cu orice altă funcție publică. În situația în care se votează tăierea pensiilor de serviciu pentru viitor cerem înlăturarea interdicțiilor și incompatibiltăților și pentru perioada lucrată sub imperiul acestora, cerem despăgubiri pentru toți anii în care ne-am desfășurat activitatea, privați de drepturi și libertăți de care beneficiază toate celelalte categorii sociale. Nu ne-am putut deschide firme așa cum ceilalți au putut să o facă, nu am putut da consultanță juridică, cu toate că avem pregătirea necesară, 90% dintre noi având studii superioare juridice. În țară sunt doar 1797 de beneficiari de pensie ocupațională din rândurile grefierilor, cuantumurile fiind de 3.500-4.000 lei, și nu acele sume exorbitante, numite pensii nesimțite. De ele beneficiază alte categorii sociale”, au spus protestatarii.

Prefectul Cătălin Boboc a venit să vorbească cu protestatarii și i-a chemat pe reprezentanții acestora să vină la discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.