Rafila, despre posibile greve în Sănătate: „Șapte dintre revendicări se pot pune în aplicare”

Ministrul Sănătății spune că şapte dintre revendicările sindicatelor au făcut obiectul ”unui agreement” şi sunt realizabile în perioada imediat următoare.

 
Întotdeauna există o posibilitate şi dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliştii, nu ne ţinem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuţii, atât cu Sanitas, cât şi cu Solidaritatea Sanitară. Ultima discuţie a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru şi cu domnul preşedinte Ciolacu, iar şapte dintre revendicările sindicaliştilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuţiei, ci şi a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs”, a declarat Alexandru Rafila, joi seară, la un post TV.
 
Rafila a mai adăugat că în scurt timp de poate semna şi contractul colectiv de muncă.
 
”De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă, se poate încheia în scurt timp, mai avem un singur element legat de stabilirea numărului de zile de concediu. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanţarea voucherelor de vacanţă, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a subliniat Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.