Cazul elevilor atacați de doi minori săptămâna trecută pe Calea Călărașilor, în fața Colegiului Național Gh. M. Murgoci din Brăila a dus la alertarea autoritățilro competente pentru a asigura o mai mare siguranță a elevilor atât în incinta unităților de învățământ cât și în afara acestora.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat ce măsuri s-au luat pentru a preveni astfel de incidente. O primă măsură este interzicerea învoirii elevilor minori de la orele de cursuri fără o cerere scrisă aprobată de diriginte și o monitorizare mai atentă a prezenței elevilor și profesorilor la ore, în special în intervalul 12.00 -14.00.

“Primul lucru pe care l-am hotărât în şedinţa de directori a fost acela ca toţi elevii care au anumite probleme de sănătate sau care doresc să fie învoiţi, aici mă refer la elevii minori, sub 18 ani, să o facă cu anunţarea profesorului diriginte. Conform Statutului Elevilor, articolul 14, aliniatul f) şi g), precum şi alte aliniate din articolul 14, părăsirea instituţiei şcolare se face cu anunţarea profesorului diriginte, atât în situaţii de sănătate, cât şi în alte situaţii, pe baza unei hârtii scrise. Asta este hotărârea pe care am luat-o. Pe baza cererii este anunţat părintele sau tutorele legal şi acesta vine să îl ia de la şcoală. Dacă e o problemă de sănătate, elevul va anunţa dirigintele şi dirigintele îl duce la cabinetul medical. Dacă la cabinetul medical se constată starea de sănătate nu tocmai gravă, atunci acolo se desfăşoară serviciile medicale corespunzătoare. Dacă este grav, se cheamă Salvarea şi elevul este dus la spital, dar toate acestea numai după ce a fost informat părintele sau tutorele legal”, a anunţat prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general.

Articolul precedentRomân din Italia suspect de coronavirus
Articolul următorCum au petrecut doi tineri brăileni după cutremurul de aseară