Reziștii disperați fac plângeri până la Bruxelles. Ursula, chemată să sară în ajutorul „dresoarei de șobolani” de la sectorul 1

Reziștii sunt disperați că pierd pe linie la alegeri și apelează la strategii disperate. Mai multe nume grele din USR, în frunte cu Vlad Voiculescu, i-au trimis o scrisoare președintei Comisiei Europene, pentru a reclama o „fraudare masivă a alegerilor”, în special în două sectoare din București, „deținute de primari reprezentând opoziția democratică”

Scrisoarea este adresată Ursulei von der Leyen, președinte al Comisiei Europene , Dubravkăi Šuica, vicepreședinte pentru Demografie și Democrație, precum și lui Didier Reynders, comisar pentru Justiție

Semnatarii sunt useriștii Vlad Voiculescu, Vlad Botoș și Dan Barba, plus Eugen Tomac.

Aceștia reclamă că „Procesul electoral este afectat de acuzații de fraudă a alegătorilor pe scară largă. Numărul voturilor, mai ales în capitala țării, București, este cel puțin îndoielnic. Există nenumărate suspiciuni de fraudă în două dintre sectoarele Capitalei, deținute de primari reprezentând opoziția democratica a României.”

Alegeri 2024. Clotilde Armand a depus plângere la Parchetul General. Edilul rezist nu acceptă eșecul

Sunt invocate nereguli precum dispariția sau anularea unor buletine de vot, precum și o presupusă complicitate a unor autorități ale statului, cu o referire directă la Autoritatea Electorală Permanentă.

În acest context, semnatarii solicită oficialilor europeni „o declarație puternică susținând valorile europene și statul de drept în România”. De asemenea, se cere o anchetă independentă efectuată de o misiune trimisă urgent în România, în cadrul Mecanismului european pentru statul de drept.

Scrisoarea este semnată de Vlad Marius BOTOȘ, europarlamentar, Eugen TOMAC, europarlamentar,Dan BARNA, europarlamentar nou și Vlad VOICULESCU, europarlamentar nou ales.

Clotilde Armand a făcut circ MAXIM, sperând să-i mobilizeze pe susținători. Primărița rezist s-a încurcat în explicații privind reclamația făcută la Parchet

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.