Reprezentanţii instituțiilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat activitățile de prevenire în cadrul Campaniei „10 pentru siguranță”, campanie ce s-a desfăşurat în perioada 06-20 septembrie prin acţiuni de informare şi prevenire, care au fost concentrate în unităţile de învăţământ din mediul rural şi urban.

În cadrul acesteia a fost pus accent pe creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor, pentru evitarea implicării copiilor în evenimente negative.

Pe parcursul acestei perioade, structurile implicate au derulat 161 de activităţi, un număr de 7 întâlniri cu cetăţenii în locuri cu public numeros din municipiul Brăila şi oraşul Ianca, 68 de sesiuni de informare în unităţi de învăţământ din mediul rural, 87 de sesiuni de informare în unităţi de învăţământ din mediul urban.

Numărul estimativ al beneficiarilor se ridică la 16.696 de persoane, dintre care 10.555 minori, 171 de cadre didactice şi 5.970 de părinţi şi bunici.

Cu acest prilej au fost distribuite un număr de 31.528 de materiale informativ-preventive (afişe, flyere, orare şi calendare cu recomandări preventive).

Activităţile au fost susţinute de reprezentanţi ai instituţiilor membre ale Grupului de lucru privind organizarea şi desfăşurarea campaniilor de informare şi prevenire în unităţile de învăţământ şi în zonele adiacente acestora, la nivelul judeţului Brăila, constituit prin Ordinul Prefectului Judeţului Brăila nr. 358/03.09.2019, respectiv:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Galaţi. Acestora li s-au adăugat, în calitate de invitaţi, în activităţile adresate liceenilor, reprezentanţi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila şi ai Biroului Poliţie Transporturi Brăila.

Oamenii legii au susţinut mini-sesiuni de informare a elevilor şi cadrelor didactice, în cadrul cărora au transmis, în funcţie de domeniile proprii de competenţă, informaţii cu privire la principalele riscuri la adresa siguranţei minorilor.

Totodată, aceştia au fost informaţi şi despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a preveni implicarea în evenimente negative pe drumul către şcoală sau spre casă, pe timpul călătoriei cu trenul şi în zona de siguranţă a căii ferate, în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ, atunci când sunt singuri acasă sau când ies cu prietenii, dar şi referitor la siguranţa pe internet, prevenirea traficului de persoane, a consumului şi traficului de droguri, precum şi a actelor de corupţie.

Articolul precedentN-a oprit la semnalul polițiștilor, apoi a ieșit cu mașina în ”decor”
Articolul următorDoi brăileni de 23 de ani condamnați pentru trafic de droguri se sustrăgeau de la executarea pedepsei