S. Ioniță: ” Nu vreau să-l contrazic pe domnul președinte Chiriac dar mă tem că o vor face oamenii specializați în domeniu, eventual experții Jaspers”

 

Liberalii cer în continuare lămuriri față de declarațiile făcute de europarlamentarul PSD, Corina Crețu, cu privire la podul peste Dunăre. Sorin Ioniță atrage atenția încă o dată asupra faptului că ultimul proiect de care vorbește europarlamentarul este cel al liniei de metrou Gara de Nord – Otopeni

Referitor la comentariul președintelui CJ Brăila dl Iulian Francisc Chiriac cu privire la constructia podului peste Dunare, doresc să fac următoarele precizări: Corina Crețu nu s-a referit la faptul că nu s-a depus partea de decontare, ci a spus clar și răspicat că singurul proiect major de investiții aflat pe masa Comisiei Europene este cel al liniei de metrou Gara de Nord – Otopeni. Mai mult decât atât, comisarul european membru al partidului social – democrat a reclamat faptul că din cauza birocrației existente, Ministerul Transporturilor a pierdut bani europeni. Este interesant modul în care știe domnul președinte Chiriac că se derulează proiectele mari, cu fonduri europene: „se fac exproprierile, descărcări de sit arheologic și mutarea de utilități. În momentul în care se vor finaliza aceste lucruri, se vor depune facturile pentru decontare la Comisia Europeană, este foarte simplu”. Nu vreau să-l contrazic pe domnul președinte Chiriac dar mă tem că o vor face oamenii specializați în domeniu, eventual experții Jaspers, cei care oferă asistența pe proiectele de infrastructură definite drept proiecte „majore” în Regulamentul privind dispozițiile comune – de exemplu, proiectele în domeniul rutier, feroviar, al apelor, al deșeurilor, al energiei și al transportului urban”, a declarat liberalul Sorin Ioniță.

În acelsși context, se pare că și Ministerul Transporturilor ar fi spus ca se lucrează la expropreri și relocări de utilități, însă și de această dată s-au lovit de contestații.

Tot de la domnul președinte Chiriac am aflat că s-a semnat contractul de finanțare cu Comisia Europeană (valoarea contractului fiind de 500 milioane de euro), lucru ce nu figurează în niciun document oficial al Ministerului Transportului sau CNAIR, fiind contrazis și de oficialii de la Bruxelles. „Contractul a fost semnat. Acum sunt etapele premergătoare, respectiv – descărcare de sit arheologic s.a.m.d. După ce se finalizează astea, se depun toate pentru a lua banii”, spune domnul președinte Chiriac. Mi-ar plăcea să-l pot felicita pe șeful CJ Brăila pentru această reușită a Guvernului, dar colegul său de partid, Ministrul Transporturilor, a declarat că licitațiile pentru relocări de utilități și exproprieri au fost contestate în instanță și că speră ca în cursul lunii octombrie să reușească să aibă proiectul tehnic. În momentul de față există doar un contract de reactualizare a studiului de fezabilitate, semnat în luna aprilie, în valoare de 5.6 milioane lei, bani decontați din bugetul ministerului”, a explicat Ioniță.

Liberalul i-a cerut președintelui Consiliului Județean să facă public contractul de finanțare dintre Comisia Europeană și Ministerul Transporturilor.

Nu vreau să am dreptate! Iulian Francisc Chiriac îmi poate demonstra cât de mult greșesc cerând de la colegii domniei sale și făcând public contractul de finanțare dintre Comisia Europeană și Ministerul Transporturilor. E cel mai mare contract de infrastructură din zona Brăilei, de după 1989, și merită să cunoaștem toți această reușită. Îl asigur pe distinsul coleg social – democrat că atât colega sa, doamna Corina Crețu, cât și eu, vom fi foarte încântati”, a declarat consilierul liberal Sorin Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.