S-a votat bugetul municipiului Brăila. Consilierii PNL au votat ”abținere”

Joi, 2 februarie, consilierii municipali brăileni s-au întrunit în ședință ordinară pentru a dezbate și vota bugetul pe anul 2023, precum și bugetele instituțiilor aflate în subordine, dar și alte câteva proiecte de hotărâre. La ședință au fost prezenți 26 de consilieri, dintre care doi în sistem online, iar un consilier a fost absent motivat. Unul dintre consilierii care au fost prezenți la începutul ședinței, pe parcursul dezbaterilor care au durat circa o oră și jumătate la proiectul pentru bugetul local al municipiului Brăila a părăsit ședința, pentru că a rebuit să intre într-o operație, acesta fiind medic chirurg. 

După lungi discuții, unele dintre ele inutile, fără referire concretă la proiect, bugetul a fost adoptat cu 18 voturi ”pentru”, ale consilierilor PSD și PMP, și șapte ”abțineri”, ale consilierilor PNL. Bugetul local aprobat astăzi prevede venituri totale de 1.029.855,71 mii lei și cheltuieli totale de 1.044.855,71 mii lei.

După adoptarea bugetului, primarul Marian Dragomir a spus că acest buget este cel mai bun din ultimii 6 ani, de când este el în funcție, și a prezentat câteva cifre din buget, în ceea ce privește cheltuielile pe secțiunea de dezvoltare și funcționare. Acesta le-a mulțumit consilierilor care au votat ”pentru” acest buget, și s-a arătat dezamăgit că liberalii nu au votat nici anul acesta bugetul municipiului și s-au abținut.

„Secțiunea de Funcționare reprezintă 39% din total buget și secțiunea de Dezvoltare reprezintă 61% din total buget și unii consilieri nu l-au votat. Sumele incluse în acest buget din proiecte pe fonduri europene reprezintă 52% din totalul bugetului pe anul 2023.

Dacă vorbim, în schimb, de bugetul de Dezvoltare, vă spun că 86% din bugetul de Dezvoltare este cu fonduri europene. Și nu l-au votat.

Dacă mergem pe obiective de investiții, din bugetul local pentru reabilitări de străzi avem suma de 8.795.000 euro, pentru parcări avem suma de 2.081.000 euro. La proiecte cu fonduri europene, pentru reabilitări de bulevarde și străzi avem suma de 70.000.000 euro. La mijloace de transport pentru municipiului Brăila sunt 28.000.000 euro și anul acesta vor veni primele 11 autobuze din contractul cu ministerul și celelalte 6 din contractul încheiat de Primăria municipiului Brăila, și vă spun că totalul bugetului pe infrastructură din bani locali este de 10.876.000 euro, iar din fonduri europene 98.009.000 euro, ceea ce reprezintă investiții din fonduri europene de 90%. Pentru școli investițiile cu fonduri europene reprezintă 76% și investițiile din bugetul local 24%.” a precizat primarul Marian Dragomir. 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.